25 Април 2024 г. Четвъртък

Цацаров призна: Слънчев бряг си е държава в държавата!

2016-07-12 10:09:44
Слънчев бряг е икономическа и админастративна държава в държавата. Това е война за контролиране на наркопазара, настоя главният прокурор Сотир Цацаров.

Той посочи, че който контролира нелегално, но силово, той печели битката за Слънчев бряг.

"Това е нагла престъпност, а срещу наглата престъпност трябва да се действа по този начин", отсече обвинител №1 в държавата.

Главният прокурор даде за пример един от задържаните от полицията покрай стрелбата по Митьо Очите, който продавал райски газ на туристите срещу 5 лв. за вдишване.

Той обаче отрече полицията и прокуратурата да покровителстват определени групировки и да "удрят" други.

"Ако не се беше случила тази дандания, нямаше да се разбере, че морето всъщност е едно благо", коментира Цацаров пред Нова тв.

Той коментира и нашумелите наскоро популярни каси. По думите му прокуратурата ще си свърши работата. Предстоят разпити на всички замесени в скандала - и клиентите на касите, и даващите големи лихви.

Цацаров изрази мнение и по скандала около министъра на културата Вежди Рашидов. Според него е нормално всеки да изпусне нервите си, но е редно да се извини.

По думите му хората, искащи оставката на министъра, не са направили и една десета от това, което е направил Рашидов. Нещо повече - това били същите хора, искали оставката на още поне 10 човека, в това число и неговата.

Въпреки това Цацаров бе категоричен, че прокуратурата е готова да провери имотното състояние на Вежди Рашидов, но само ако Сметната палата и НАП преценят това за редно.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати