Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Дек 8
Начало arrow Разни arrow Магистралата Бургас - Варна трябва да е бъде реализирана

Магистралата Бургас - Варна трябва да е бъде реализирана

  Print E-mail
2016-07-11 11:32:22
източник: actualno.com

В последните години се осъществиха редица важни инфраструктурни проекти. Магистрала "Струма", магистрала "Марица", магистрала "Люлин", беше завършена магистрала "Тракия", работи се по магистрала "Хемус", по план пък през следващата година трябвало да е готов и тунелът под Шипка. Безспорно все полезни неща.

От инфраструктурна, от икономическа и особено от туристическа гледна точка обаче буди недоумение пасивността по отношение на проекта за магистрала "Черно море".

Всеки, който е пътувал към Северното Черноморие, знае за дългите, безкрайни и мудни колони от автомобили. Задръстванията между Бургас и Варна са ежедневие и са толкова зловещи, че на човек му се отщява да почива на север само при мисълта за тях.

Не е нормално да взимаш 400-те км. от София до Бургас за 3 часа, а 100-те км от Бургас до Варна - за 2.

Не е нормално главният основен път между най-големите ни черноморски градове да прилича на пътя между селата Горно и Долно Нанадолнище.

Не е нормално стотиците хиляди български и чуждестранни туристи, които пътуват за Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър и всички останали курурти на север, да бъдат подлагани на мъчението да пъплят извънградско в жегите все едно са по софийските булеварди в час пик по време на протест, катастрофа или ремонт.

И не е нормално държавата да не смята това за приоритет.

От туристическа гледна точка много по-наложително е завършването на магистрала "Черно море" от това на магистрала "Хемус". Защото иначе влизаме във филма, в който стигаме бързо до Варна и Бургас, но след това ни чакат часове мъчителни задръствания, за да отидем където и да било.

Проектът за "Черно море" е на поне 45 години и е странно как за това време никой не разбра какво ключово значение има тази магистрала. По последни данни изработването на проект ще се финансира по новата програма "Транспорт", но българското Черноморие се е нагледало на "планове" и "проекти".

Магистрала "Черно море" е не по-малко важно транспортно начинание от останалите и не заслужава това пренебрежително отношение. Българският туризъм не заслужава това пренебрежително отношение. Стига сме мъчили туристите и бизнеса по Северното Черноморие, защото не можем да си позволим евентуалните негативни последици. Автор: Десислава Любомиров.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Разни
  Новини Във връзка с имотните скандали в ГЕРБ, с постове се разделиха Цецка Цачева и Цветанов Цветанов, а психологът Росен Йорданов коментира пред БТВ своя анализ на ...
  Новини Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток.Тя обича живота и го живее ...
  Новини В интернет има много фирми, които уж предлагат много изгодни за коли за скрап цени. - Но винаги е по-добре човек да направи един бърз преглед на това какво се предлага реално на пазара. Малко са ...
  Новини На пазара има много куфари с колелца и човек трудно може да прецени кой е най-добрият вариант. Ето защо трябва да имаме умел водач в целия този свят на куфари – текстилни или пък с твърда ...
  Новини Технологиите продължават да се развиват според нуждите на човечеството. Има хора, които нямат връзка и са самотни, но трябва по някакъв начин да задоволят своите интимни потребности. Тогава на помощ ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?