8 Май 2024 г. Сряда

Ивет Лалова е герой, обяви шефа на Федерацията Добромир Карамаринов

2016-07-09 08:12:57
Ивет Лалова, която геройски се пребори за втори сребърен медал на Европейското първенство в Амстердам, благодари на всички, които са я подкрепяли.

"Благодаря на всички, които кликаха, лайкваха и правеха всичко възможно да ми покажат подкрепата си. Обичам ви, тези медали са и за вас", каза развълнуваната Лалова след победата.

Вчера тя спечели второ място в спринта на 100 метра. Ден по-рано фантастичната Ивет взе среброто и в спринта на 200 метра. 
"Много съм доволна от това, което постигнах. Дойдох тук за два медала и постигнах това, което исках", каза още Ивет Лалова, цитирана от "24 часа".

"Готова съм да бягам още веднъж финала. Знаех, че някоя от по-младите ще трепне. И ще спечеля от това. Всички знаехме, че Дафне ще е неотразима на това първенство", допълня тя."Най-трудно бе да се абстрахирам от всичко около мен в часовете след 1/2-финала. Отвсякъде крещяха за Дафне”, каза още българката.

"Наистина съм зверски изморена, защото само аз и украинката Погребнящ минахме през всички бягания. Програмата е малко странно направена", допълни Ивет. "За тези три дни ми побеля косата. А като се натрупат и другите неща. Габи не успя да скочи. Инна се контузи. Много неща остават скрити от публиката", допълни тя.

Лалова благодари и на президента на федерацията Карамаринов и на спортния министър Красен Кралев, който бе в Холандия, за да я подкрепя. Ивет обясни и че оттук нататък ще се подготвя само за олимпиадата и за нищо друго.

"Ивет е герой. Нямам друга оценка освен отлична нямам", заяви президентът на федерацията Добромир Карамаринов.

"Ще трябва да ускорим залата в Бургас, за да може Ивет да се състезава и в нея. Може да променим малко плановете и", каза министър Красен Кралев. "Тя е уникален спортист и човек с който може само да се гордеем. И да я подкрепяме във всеки един момент. Ивет е красивото лице на българския спорт", допълни той.

"Работим постоянно за да помагаме на спорта. Ще положим всички усилия да оправим и зала "Фестивална". Но трябва да направим и своите изводи. И двете атлетки, които спечелиха медали са с треньори от чужбина. И като направим равносметката трябва да видим къде точно куцаме. А то е в обучението на треньорите, науката и възстановяването. Нека обаче федерациите сами да си направят изводите", допълни Красен Кралев.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати