9 Май 2024 г. Четвъртък

След "Дупнишката", наяве излиза и "Сливенска популярна каса"

2016-07-04 10:08:29
След ужилените от "Дупнишката популярна каса", сега жители на Сливен твърдят, че същата финансова схема е действала и там. Жена се оплака пред Нова тв, че е изгоряла е с 20 000лв., спестени от баща й и нейната учителска заплата. Ужилените като нея били около 70.

"Когато аз подписах договора със сливенска популярна каса, лихвеният процент беше 12%. Постоянно идваха лихвите, не се е получавал проблем. Получих около 3 000 лева за около 3 години", казва тя. През лятото на 2015-а обаче сливенската популярна каса, също като дупнишката, фалирала.

Председател на сливенската каса е Николай Мравов - бивш общински съветник от БСП, а на миналите избори кандидат на политически клуб "Екогласност". След като популярната каса фалирала, затворил офиса и спрял да вдига телефона си. 

Припомняме ви, че пирамидата в града на Братя Галеви гръмна и ужили стотици хора. Касата привличала клиенти с бомбастични лихви.

"Даваха по 14%, повече дори от фалиралата КТБ. На някои дори са им предлагали 18% годишно за по-големи суми", разказаха потърпевши.

Първоначално всичко вървяло нормално. През първата година на хората им била изплатена лихвата. Това ги накарало да внесат още пари и да привлекат нови клиенти за "касата".

През юни обаче фалшивата банка фалирала и била обявена в несъстоятелност, а собствениците й потънали вдън земя.

Сред вложителите в "Популярна каса" има бивши полицаи, гастарбайтери и по-заможни дупничани. Говори се за депозити от над 200 бона.

В районната прокуратура пък вече има внесени 38 жалби от потърпевши.

Гръмналата пирамида е регистрирана през 2009 г. като кредитно-спестовна кооперация "Дупнишка популярна каса". Основатели са собственикът на "FS Холдинг" Давко Давков от Дупница, Владко Владимиров, Валентин Благоев и Георги Близнаков, който е председател на борда на финансовата институция.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати