Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Ноем 14
Начало arrow България arrow След "Дупнишката", наяве излиза и "Сливенска популярна каса"

След "Дупнишката", наяве излиза и "Сливенска популярна каса"

  Print E-mail
2016-07-04 10:08:29
източник: dnes.bg

След ужилените от "Дупнишката популярна каса", сега жители на Сливен твърдят, че същата финансова схема е действала и там. Жена се оплака пред Нова тв, че е изгоряла е с 20 000лв., спестени от баща й и нейната учителска заплата. Ужилените като нея били около 70.

"Когато аз подписах договора със сливенска популярна каса, лихвеният процент беше 12%. Постоянно идваха лихвите, не се е получавал проблем. Получих около 3 000 лева за около 3 години", казва тя. През лятото на 2015-а обаче сливенската популярна каса, също като дупнишката, фалирала.

Председател на сливенската каса е Николай Мравов - бивш общински съветник от БСП, а на миналите избори кандидат на политически клуб "Екогласност". След като популярната каса фалирала, затворил офиса и спрял да вдига телефона си. 

Припомняме ви, че пирамидата в града на Братя Галеви гръмна и ужили стотици хора. Касата привличала клиенти с бомбастични лихви.

"Даваха по 14%, повече дори от фалиралата КТБ. На някои дори са им предлагали 18% годишно за по-големи суми", разказаха потърпевши.

Първоначално всичко вървяло нормално. През първата година на хората им била изплатена лихвата. Това ги накарало да внесат още пари и да привлекат нови клиенти за "касата".

През юни обаче фалшивата банка фалирала и била обявена в несъстоятелност, а собствениците й потънали вдън земя.

Сред вложителите в "Популярна каса" има бивши полицаи, гастарбайтери и по-заможни дупничани. Говори се за депозити от над 200 бона.

В районната прокуратура пък вече има внесени 38 жалби от потърпевши.

Гръмналата пирамида е регистрирана през 2009 г. като кредитно-спестовна кооперация "Дупнишка популярна каса". Основатели са собственикът на "FS Холдинг" Давко Давков от Дупница, Владко Владимиров, Валентин Благоев и Георги Близнаков, който е председател на борда на финансовата институция.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Православната църква почита на 13 ноември паметта на Св. Йоан Златоуст, патриарх Константинополски. Проповедник и богослов, един от тримата "светители" –"вселенски учители", ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитрий заел ...
  Новини На 6 август православната църква отбелязва празника Преображение Господне, който води началото си от първите векове на християнството.Според народните вярвания, с идването на празника небето се ...
  Новини Най-голямото перо от харчове в "потребителската кошница" на българина за 2017 г. е била храната, отчитат данни от анализ на Евростат за финансовите характеристики на потреблението за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?