Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Януари 22
Начало arrow България arrow След "Дупнишката", наяве излиза и "Сливенска популярна каса"

След "Дупнишката", наяве излиза и "Сливенска популярна каса"

  Print E-mail
2016-07-04 10:08:29
източник: dnes.bg

След ужилените от "Дупнишката популярна каса", сега жители на Сливен твърдят, че същата финансова схема е действала и там. Жена се оплака пред Нова тв, че е изгоряла е с 20 000лв., спестени от баща й и нейната учителска заплата. Ужилените като нея били около 70.

"Когато аз подписах договора със сливенска популярна каса, лихвеният процент беше 12%. Постоянно идваха лихвите, не се е получавал проблем. Получих около 3 000 лева за около 3 години", казва тя. През лятото на 2015-а обаче сливенската популярна каса, също като дупнишката, фалирала.

Председател на сливенската каса е Николай Мравов - бивш общински съветник от БСП, а на миналите избори кандидат на политически клуб "Екогласност". След като популярната каса фалирала, затворил офиса и спрял да вдига телефона си. 

Припомняме ви, че пирамидата в града на Братя Галеви гръмна и ужили стотици хора. Касата привличала клиенти с бомбастични лихви.

"Даваха по 14%, повече дори от фалиралата КТБ. На някои дори са им предлагали 18% годишно за по-големи суми", разказаха потърпевши.

Първоначално всичко вървяло нормално. През първата година на хората им била изплатена лихвата. Това ги накарало да внесат още пари и да привлекат нови клиенти за "касата".

През юни обаче фалшивата банка фалирала и била обявена в несъстоятелност, а собствениците й потънали вдън земя.

Сред вложителите в "Популярна каса" има бивши полицаи, гастарбайтери и по-заможни дупничани. Говори се за депозити от над 200 бона.

В районната прокуратура пък вече има внесени 38 жалби от потърпевши.

Гръмналата пирамида е регистрирана през 2009 г. като кредитно-спестовна кооперация "Дупнишка популярна каса". Основатели са собственикът на "FS Холдинг" Давко Давков от Дупница, Владко Владимиров, Валентин Благоев и Георги Близнаков, който е председател на борда на финансовата институция.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Бившият служебен премиер и бивш кмет на София Стефан Софиянски пише нова Конституция заедно с група съмишленици.По думите му в сутрешния блок на Би Ти Ви, в нея се предлага ново ...
  Новини Православната църква днес почита Атанасовден. В народните вярвания Св. Атанасий е представен като властелин на снеговете и ледовете. Вярва се, че на този ден Св. Атанасий съблича вълнената риза, ...
  Новини "Специално за софиянци оправиха пътя към Велинград, да ходят, да се гмуркат на СПА-то, а за нас селяните оставиха миналогодишните дупки срещу 100 лева на година", така всекидневно хората от ...
  Новини Пенсионерите с инвалидна добавка ще вземат по-ниска пенсия за януари, тъй като от тази година на мястото на инвалидните добавки те ще получават нов вид финансово подпомагане, което ще се дава от ...
  Новини Днес православната църква почита паметта на Йоан Кръстител - светецът, който кръщава Христос в река Йордан. Другото му прозвище - Предтеча, подсказва връзката между неговите проповеди и ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?