25 Април 2024 г. Четвъртък

Митьо Очите бил жертва, убеждава Цветан Цветанов за стрелбата в Слънчев бряг

2016-07-04 10:09:11

За парко места чак такива събития не стават, коментира стрелбата на 8 юни т.г. в Слънчев бряг срещу Димитър Желязков-Митьо Очите бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в студиото на Нова телевизия.

“В конкретния случай, може да излезе, че е жертва (Димитър Желязков-Очите б.р)”, коментира той, допълвайки, че не знаем какво точно се е случило там.

Проблемът е , че отсъстваше най-важното за противодействие на престъпността -привеждането в известност на този контингент, смята Цветанов. Във вътрешната комисия в парламента, на въпрос към директора на областната дирекция и зам.-директорът на ГДБОП за това дали Божидар Кузманов - Божо Кравата е осъждан и има криминални регистрации, в общи линии отговорът бил, че справката не е пред тях и не могат да дадат тази подробност.

През 2007 г. Божидар Кузманов - Кравата е задържан в Пазарджик при успешна операция, тъй като се е занимавал с наркотици, обясни Цветанов.

С избора на новия председател на БСП - Корнелия Нинова, се е получил по-добър заряд между опозиция и управляващо мнозинство. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

”Като председател на ПГ на ГЕРБ работя много добре с всички парламентарни групи, когато говорим за националните интереси и национално законодателство”, коментира той.

По думите му, дори да имаш принципна позиция “не”, е по-достойно, отколкото да кажеш “ще подкрепим” даден законопроект, а в зала да кажат “няма да подкрепим”.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов намекна, че чакат от БСП да обявят кандидата си за президентските избори. “Разбира се, това е тактически вариант, който може да бъде и с тази обвързаност”, заяви Цветанов, който бе запитан дали ГЕРБ чака столетницата да обяви кандидата си. Припомняме, че в неделя вторият в ГЕРБ съобщи във Варна, че партията вече е готова с кандидат, но запази мълчание по отношение на името му.

По думите му, ГЕРБ има изградени кадри и тяхното предложение за президент ще е свързано с човек от партията. “Но това не значи, че той няма да бъде надпартиен президент”, коментира в ефира на Нова телевизия Цветанов.

Той обясни, че винаги, когато правят кампания, се стараят посланията им да стигнат максимално до всички български граждани.

За отказа на настоящия държавен глава да бъде кандидат за втори мандат, Цветанов лаконично посочи, че лично решение няма как да бъде коментирано.

По повод посещението на рокерите “Нощни вълци” на Путин, Цветанов е на мнение, че пребиваването им в България е могло да бъде ограничено, както в Полша не са били допуснати. Цветанов оцени като “сравнително добре” свършена работата на полицията по предотвратяване на безредици.

По въпроса за евентуална опасност от атентати, Цветанов подчерта, че във всяка държава в ЕС има потенциален риск и зоните за сигурност се увеличават, налагат се по-ограничителни мерки. Конкретни заплахи обаче нямало.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и друга важна тема, а именно - за идеята да се правят тестове за наркотици на седмокласниците. Идеята произтичала от това, че много родители са притеснени , че децата им са станали зависими, а те са разбрали в много късен етап. Връзката родител-дете е много нарушена в България, изтъкна Цветанов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати