29 Март 2024 г. Петък

"Националисти" нападнаха в Бургас протестиращи срещу "Нощните вълци" на Путин

2016-06-30 12:02:37

Група привърженици на патриотичната паравоенна организия "Български войнски съюз" в камуфлажни униформи и въоръжени с електрошокови палки нападнаха протестиращите в Бургас срещу преминаването на приближената до президента на Русия Владимир Путин рокерска група "Нощни вълци".

Сред протестиращите има руски и украински граждани, които живеят у нас. Инцидентът стана на изхода на Бургас на бензиностанция на OMV на изхода за София.


Протестиращите бяха тласкани по земята, ритани и нападани с електрошокови палки. Веднага на място пристигнаха 6 коли на полицията, частни охранителни компании и линейка. В момента на място се извършва разпит на пострадалите, като двете групи взаимно се обвиняват в провокация на инцидента.

Малко по-късно от полицията в Бургас информираха, че двете групи са отведени в Пето Районно управление за снемане на обяснение.

Предварително обявената програма на "Нощните вълци" най-вероятно няма да бъде спазена, защото до този момент те не са минали по своя маршрут.

Около 9 ч. тази сутрин от Бургас трябваше да потегли "Лъчът на обединението" - част от мотопохода "Славянски свят 2016", организиран от "Нощни вълци".


Според неуточнения и до този момент окончателен план на похода, след Бургас "глутницата на Путин", както руската опозиционна преса нарича членовете на мотоклуба, трябва да преминe през пътен възел "Петолъчката", Казанлък, паметника на връх Шипка и около 18 ч. да стигнe до Троянския манастир. Там ще бъде засадена липа, наречена "дърво на обединението".

По неофициалния вариант на програмата, на 1 юли "Вълците" ще продължат към София, където след като запалят свещи в катедралния храм "Александър Невски", ще дадат пресконференция в Руския културно-информационен център на ул. "Шипка" 34. Според друга версия на програмата, преди пресконференцията, членовете на "Нощни вълци" и българските им съмишленици ще поднесат цветя на Паметника на съветската армия в София. Посещението им в България съвпада с официалното посещение на президента на Украйна Петро Порошенко.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Бургас


Новини
Лекар в Бургас е заразен с коронавирус, съобщава Нова телевизия по информация на Кризисния щаб в града.По тази причина от снощи хирургичното отделение на частната болница ...
Новини
Служител на дирекция "Специализирани полицейски сили"-Бургас се е самоубил в дома си в морския град.Тялото на 46-годишния Георги Райков е открито около 17,20 часа днес, съо ...
Новини
Представители на руския рокерски клуб „Нощните вълци" („Ночные Волки") рано сутринта в четвъртък ще се срещнат с бургазлии, запалени по мощните мотори ...
Новини
15 души са задържани на различни места в Бургас днес при специализирана полицейска акция.В операцията участват служители на отдел „Криминална полиция“ на ОДМВР- Бургас, ГДБО ...
Новини
В ранните часове на днешния ден въздухът в Бургас е съдържал 36 пъти повече сероводород от пределно допустимата концентрация. Това показват замерванията на регионалната екоинс ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати