29 Март 2024 г. Петък

До дни още 4 тапи в София, вижте карта на ремонтите, Златото потече към прекупвачите у нас

2016-06-30 07:41:09

24 часа

До дни още 4 тапи в София, вижте карта на ремонтите

Още 4 тапи заради ремонти ще има в София. До дни започват работите по разширението на бул. “Черни връх” и подмяната на настилките на част от бул. “Витоша” и ул. “Козлодуй”, както и довършването на ул. “Обиколна” в “Дружба”.

Вече се работи по булевардите “Монтевидео”, “Вл. Вазов” и ул. “Богатица”. Отделно текат ремонти на квартални улици, а в центъра движението е затруднено заради строителството на 7 станции от третия лъч на метрото.

„Труд”

Златото потече към прекупвачите у нас

Българите масово продават паунди след решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

С 30% се е повишил броят на клиентите, които продават паунди от кpaя нa минaлaтa ceдмицa нacaм, отчитат от кoмпaниятa зa пpoдaжбa нa вaлyтa и злaтo Таvех. Основно това са българи, които имат спестявания в паунди или получават пари от роднини, които работят във Великобритания, коментира Христо Георгиев.

„Стандарт”

Желаем най-бързия и приятелски развод

Това е въпрос на отговорност. Британският народ се произнесе. В Европа винаги сме казвали, че ще уважим гласа на британските граждани.

И сега правим точно това. Ред е на лидерите. Не е сериозно, ако те не изпълнят волята на британците. Не е сериозно премиерът им Камерън да чака чак до октомври с напускането на поста. Сега ние трябва да чакаме конгреса на Консервативната партия, това не е сериозно.

Искаме преговорите за излизане да започнат колкото е възможно по бързо. Така е най-добре за всички.

„Монитор”        

Плащат наема и нета на безработни, за да се преселят

Държавата ще плаща наемът, интернета и детската градина на трайно безработните, ако си намерят работа в друг град. Това предвижда една от идеите за промени в Закона за насърчаване на заетостта, с които ще се подготвят специални пакети за дълготрайно безработните. Те ще включват плащане на транспортните разходи по преместването, наемът през първите няколко месеца, както и таксите за детска градина. От тази помощ обаче ще могат да се възползват хора, които нямат препитание повече от 12 месеца и са намерили работа в друг град, който е на 50 км разстояние от дома.

„Сега”

ГЕРБ напълно обезсмисли реформата в МВР

ГЕРБ ще задраска всички съществени предложения от реформата на вътрешния министър Румяна Бъчварова, доскоро рекламирана и защитавана от премиера Бойко Борисов. Това се разбра от изненадващо изявление на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Поправките, които ще бъдат внесени между първо и второ четене, ще подменят идеите на Бъчварова за орязване на обезщетенията на бъдещите служители в МВР и намаляване на платения отпуск. По същия начин управляващите подмениха и съдебната реформа.

„Дума”

С рок посрещат Джулая над Балкана и край Шабла

Посрещане на юлския изгрев над Балкана организира община Троян. Под паметника "Арка на свободата" на 30 юни срещу 1 юли любителите на рок музиката и лятното начало ще се съберат, за да посрещнат лъчите на слънцето. В събитието ще вземат участие Фънки и групата "Черно фередже", Звезди с "Аналгин" и др. Много настроение, рок музика и незабравимо изживяване сред природата очаква всички фенове на Джулая.

Предстоящият концерт от националното турне на супер групата "Легендите" ще я отведе в най-източната точка на българското Черноморие.

„Капитал дейли”

Новата КЗК: партийни квоти и спорни фигури

Изборът на нови членове на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) показа, че дори подборът за най-важния за бизнеса регулатор в държавата не става на принципа експерти със знание, опит и добра репутация, а е изцяло подчинен на партийни договорки. Коалицията, която ще носи отговорност за новите назначения, е широка: ГЕРБ, ДПС, БСП, Патриотичен фронт, депутатите на Христо Ковачки и СДС. Така следващите пет години компаниите в страната едва ли могат да очакват честен и прозрачен регулатор, който не се влияе от партийни поръчения.

„Новинар”

Температурите падат до 12 градуса през юли

Юли ще ни изненада с ниски температури, нетипични за летния сезон.

Следващия месец се очаква градусите да паднат до 12, а в нито един от следващите 31 дни няма да сме измъчвани от големи жеги, тъй като температурите няма да надминат 40 градуса, съобщи синоптикът в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Красимир Стоев.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати