19 Април 2024 г. Петък

Бандата на Божо Кравата унищожила видеозаписите от стрелбата по Митьо Очите

2016-06-29 16:53:26

Хората на Божидар Кузманов, които стоят зад стрелбата срещу Митьо Очите, са унищожили видеозаписитe и са изтрили DVR-а, на който са били записани.

Впоследствие устройството е предадено и след експертиза е установено, че е манипулирано, стана ясно на брифинг в прокуратурата по повод разследването на стрелбата по Димитър Желязков-Митьо Очите в курортен комплекс "Слънчев бряг".

 

Това, че са изтрили записите не обслужва тезата им, че са действали в условията на самозащита, смята шефката на Апелативната спецпрокуратура Даниела Попова.

Производството за стрелбата срещу Очите и убийството на негов гард бе образувано в началото на юни и се наблюдаваше от Окръжна прокуратура-Бургас. То обаче вече е преминало по компетентност към Специализирания наказателен съд, тъй като събраните доказателства сочат, че хората на Божо Кравата са действали като организирана престъпна група. Бандата се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, побои, палежи и други.

Към момента са задържани 7 души. Трима от тях са привлечени като обвиняеми за убийството на гарда на Очите и за опита за убийство на самия Димитър Желязков. Те са обвинени и за участието си в ОПГ. Спрямо тримата е взета мярка “задържане под стража”. Предстои да бъде внесено искане в спецсъда и за останалите четирима.

 

Задържаният Иван Терзийски е обвинен и за изнудване на туроператор, когото принуждавал със сила и заплаха да води туристически групи само в негови студиа за татуировки. Все още се издирват самият Божидар Кузманов– Божо Кравата, Данаил Анжелов и станалият известен с участието си в реалити предаване - Марчо Марчев.

На 16 и 17 юни главният прокурор Сотир Цацаров посети Бургас и заедно с ръководството на МВР са извършили анализ на криминогенната обстановка в района. Проведени са работни срещи и са изготвени доклади на полицейски служители. Набелязани били действия, които да установят фактическите обстоятелства около тази група.

Разпитани са множество свидетели, очевидци на извършени престъпления от групата. Иззети са оръжия.

Стана ясно, че към момента Митьо Очите се води пострадал. “Когато съберем доказателства за друга група, действала на територията на Бургас, ще информираме”, коментира шефката на Апелативната спецпрокуратура по повод въпросите на журналистите около дейността на Митьо Очите.

“Като причини за престъплението има множество версии, не можем да изключим и бизнес отношения”, коментира главният секретар на МВР Георги Костов по повод стрелбата по Очите.

Според Флагман, 34-годишният Божидар Георгиев Кузманов, известен с прякорите Кравата, Козела и Сумиста, е напуснал страната в петък, на 24-ти юни. Той е на гръцки остров в Средиземно море. Негов приятел смята, че Божо нямал никакъв проблем с това пътуване до чужбина.

"Както знаете, Божо сам се предаде още на другия ден вечерта след стрелбата и каза на органите на МВР, че ще съдейства за изясняването на всички подробности по извършеното срещу него нападение от страна на Митьо Очите. Веднага след това той внесе и няколко жалби за това деяние в очакване органите на МВР да вземат отношение и да го защитят", каза приятелят на Божо пред регионалното издание.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати