29 Март 2024 г. Петък

Приказката за викингите продължава след 2:1 над отбора на Рой Ходжсън

2016-06-28 08:47:50

Исландия хвърли голямата бомба на Евро 2016, отстранявайки един от фаворитите Англия на осминафиналите. В голяма битка на стадион "Алианц Ривиера" в Ница храбрите викинги победиха с 2:1 и ще играят в следващата фаза с домакина Франция.


Самоуверените британци поведоха с ранен гол от дузпа на Руни, но само за 15 минути исландците успяха да обърнат резултата с голове на Сигурдсон и Сигторсон. През второто полувреме играчите на Рой Ходжсън така и не намериха път към вратата на съперника и за пореден път безславно отпаднаха от голям футболен форум.

Мачът започна ударно и още в 5-ата минута Англия поведе в резултата от дузпа. Вратарят Исландия Халдорсон препъна Стълинг и реферът Дамир Скомина посочи бялата точка.


Капитанът Руни хладнокръвно вкара от 11-те метра и откри резултата в полза на Англия. Викингите обаче отвърнаха с мълниеносно в следващата атака. След дълъг тъч отдясно защитникът Рагнар Сигурдсон се измъкна от английската защита и с глава заби топката в мрежата за 1:1.

Англия се хвърли в атака, но стигаше само до далечни удари. Мощен шут на Деле Али извън наказателното поле профуча малко над горната греда. След това и Хари Кейн се пробва от дистанция, но стреля над вратата.


Така дойде 19-ата минута, когато Исландия сензационно поведе в резултата. Согторсон стреля от границата на наказателното поле, английският вратар Джо Харт не се намеси добре и топката влезе в мрежата за 1:2.


След почивката Англия натисна, но не успяваше да намери път към вратата на съперника. Исландците можеха да решат всичко в началото полувреме, когато Рагнар Сигурдсон отправи удар със задна ножица, но топката отиде право в ръцете Харт.

Последваха още силни минути за британците, но коравата защита на Исландия бе безупречна. Звездите на Тотнъм Хари Кейн и Деле Али опитаха отново с далечни удари да разпечатат исалндката врата, но бяха далеч от целта.


Влезлият като резерва Джейми Варди също не можа да помогне особено в атака. В 78-ата минута направи добро центриране за Кейн, който обаче стреля твърде слабо с глава и право в ръцете на Халдорсон.


В последните минути викингите можеха да отново да довършат съперника, когато Гурнарсон се измъкна в наказателното поле и стреля отблизо, но Джо Харт изби в корнер. До края на мача Исландия устиска преднината си и приказката за викингите на Евро 2016 продължава.

Англия - Исландия 1:2


1:0 Руни 5-дузпа
1:1 Р. Сигурдсон 6
1:2 Сигторсон 19


Англия: Харт, Уокър, Смолинг, Кейхил, Роуз, Дайър (46 - Уилшър), Али, Руни (87 - Рашфорд), Стърлинг (60 - Варди), Стъридж, Кейн


Исландия: Халдорсон, Саеварсон, Арнасон, Р. Сигурдсон, Скуласон, Гудмундсон, Гунарсон, Г. Сигурдсон, Бярнасон, Бодварсон (88 - Бодварсон), Сигторсон (77 - Т. Бярнасон)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати