23 Април 2024 г. Вторник

Люба съсипана от обвинения: Кълняха ме, че съм виновна!

2016-06-21 14:16:36
Кълняха ме, обвиняваха ме, че аз съм виновна за това, което се случи с Цвети, разказа Любомира Казанова, която смени Цвети Стоянова на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел.

18-годишната девойка тренира с грациите ни от 3 години, но за първи път успява да влезе в титулярния състав.

"Беше ми много трудно. Дадох си сметка, че ще тръгнат обвинения, че заради мен Цвети е в това състояние. За това си казах, че трябва да бъда силна", разказа Любомира пред bTV.

Гимнастичката сподели, че е научила, че ще бъде част от ансамбъла за Европейското първенство в неделя - два дни преди грациите да заминат за Израел. Причината е, че в този ден Цветелина Стоянова изпратила съобщения на психоложката на отбора - Татяна Янчева и съотборничката й Християна Тодорова, с което заявява, че не иска да пътува за Израел.

"В петък вечерта разбрах, че Цвети не иска да играе, но тогава момичетата отидоха при нея да я разубеждават. В неделя Ива Ананиева ми каза, че ще пътувам", разказа тя.

"Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети, кълняха ме да я сънувам всяка вечер, казваха, че госпожа Раева е любовница на баща ми", разказа Казанова.

"Не познавам тези хора, пращаха ми съобщения във Facebook", допълни тя.

Бащата на Любомира - Милко Казанов, който я е завел първи в залата по художествена гимнастика, когато е била на 4 години, сподели, че всяка вечер се е чувал с дъщеря си и я е съветвал да не обръща внимание на злобните съобщения.

"Вдъхвахме й сила и кураж. Казвахме ѝ да бъде уверена и спокойна и да не чете това, което се пише", допълни той.

Илиана Раева отговори на свой ред на нападките на кръстника на Цветелина Стоянова - Ангел Ангелов, който заяви, че Казанова е изместила Цвети, защото баща ѝ е на ръководна позиция.

"Ангеле, как се гледаш в огледалото, след като изсипа върху семейството на Любомира, върху този човек, който е шампион и медалист, върху това дете и върху цялата трагедия на Цвети? Как ще гледа семейството на Цвети?", попита Раева.

"След като е с връзки и аз съм протеже на Илиана и плащам как може тя три години да е резерва и защо до сега не съм го направил това нещо? Много е лошо на гърба на някаква трагедия да се прави сензация", каза Милко Казанов.

Председателя на БФХГ не спести и похвалите си за представянето на Казанова на шампионата в тежката ситуация.

"Справи се като световен шампион! В един момент, след ужаса, който преживяхме, я погледнах и си казах, че никой не си помисля какво чувства това дете, което след този шок е наясно, че трябва да играе абсолютно без грешка, защото вече бяха започнали нападките срещу отбора и треньора. Тя не показа по никакъв начин това, което става в душичката ѝ. Тя нито се разплака, тя нито говореше. Беше се затворила във себе си. Само играеше, тренираше и мълчеше", оцени Раева.

Любомира разказа, че се е готвила за тестовете за националния отбор за следващия олимпийски цикъл.

"Мечтите ми винаги са били да успея да се реализирам в този спорт, но никога не съм искала да изместя тези момичета, защото знам, че техният път е това и те трябва да си го завършат заедно. При така стеклите се обстоятелства, слушам треньора и изпълнявам!"Вие не ме разбирате".

Председателката на Федерацията по художествена гимнастика разказа и как са разбрали за инцидента. Тя лично разбрала от дъщеря си, която научила от приятеля на Цвети – Александър, когато били в автобуса на аерогарата в Израел. Тя веднага отишла при треньорката на отбора Ина Ананиева и обмисляли как да кажат на момичетата, преди да са разбрали от публикации в мрежата. Момичетата обаче видели, че Раева плаче и се досетили, че се е случило нещо – открили и публикации.

Илияна Раева каза също, че момичетата са били шокирани от злобата и омразата, които се изливаха през изминалата седмица най-вече върху треньорите. "Те са израснали с нас, ние сме ги възпитавали не само като състезатели, а и като личности", коментира тя.

"Няма по-гледано дете от Цвети в историята на художествената гимнастика. Тя беше мъничка, когато почина майка й. Всеки ден съм й носила сок от ябълки и моркови, когато беше по-малка. Купих й билки, защото не можеше да спи", разказа още Илияна Раева.

Тя е категорична, че решението на Цвети да посегне на живота си не е свързано с художествената гимнастика. "В тази ситуация няма виновен", настоя Раева.

Тази сутрин момичетата от ансамбъла ще посетят Цвети в болницата.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати