27 Април 2024 г. Събота

Едер прати Италия на осминафинал

2016-06-17 20:23:39
Натурализираният бразилец Едер класира Италия за осминафиналите на Европейското първенство. Нападателят вкара единственото попадение за победата с 1:0 над Швеция. Успехът бе втори за "Скуадрата" в Група Е на турнира, с което на практика тимът си гарантира участие в следващата фаза.

След равностойни и на моменти скучни 90 минути „адзурите" решиха всичко в заключителните минути. Първо в 82-та минута Марко Пароло удари греда, а в 88-та минута Едер проби през центъра на защитата на скандинавците и с хубав удар от 20-тина метра остави Андрес Исаксон безпомощен.

С този успех Италия е на първото място в групата с пълен актив от 6 точки. Швеция за момента е на второ място с 2 точки, а утре играят Белгия и Република Ирландия.

Двата отбора изиграха спокойно и на моменти скучно първо полувреме, в което нямаше реални голови опасности. Играта на Швеция се въртеше изцяло около Златан Ибрахимович, докато италианците дебнеха на контраатаки. Освен няколко разбърквания и удари от далечно разстояние пред двете врати обаче не се случи нищо по-интересно.

Случващото се на терена в Тулуза не се промени особено и в началото на втората част. Единственото по-интересно в първите минути след подновяването на играта бе това, че Джон Гуидети се строполи на тревата след съприкосновение с Джорджио Киелини. Нападателят претендираше, че е ударен без топка, но реферът Виктор Касай не реагира.

„Скуадрата“ опита да пречупи защитата на Швеция с пробиви по крилата и центрирания на Флоренци и Кандрева, но скандинавците не срещаха проблеми с тях. Удар на Грациано Пеле пък мина встрани от целта, а малко след това таранът беше заменен от Симоне Дзадза.

В 61-та минута Джакерини имаше удобно положение, но точно преди да отправи удар беше блокиран от Ким Шелстрьом. В ответната атака пробив на Златан Ибрахимович беше спрян заради засада.

Златан направи непростим пропуск в 72-та минута. Нападателят беше намерен сам на метри от голлинията, но изкара топката над гредата. Утеха за шведа бе, че страничният съдия вдигна засада.

Първото реално положение за гол беше в 82-та минута. Марко Пароло засече центриране на Джакерини отляво, стреля с глава, но улучи горната греда. Развръзката дойде в 88-та минута. Едер, който получи много критики заради появата си на Европейското, направи хубав пробив през центъра на шведската защита и с много хубав удар от границата на наказателното поле наказа Исаксон - 1:0 за Италия.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати