25 Април 2024 г. Четвъртък

По Митьо Очите стреляли не заради парко-, а заради наркомясто, призна прокуратурата

2016-06-17 13:56:16

Стрелбата от 8 юни в курорта, при която тежко бе ранен Димитър Желязков – Митьо Очите и убит охранителя Александров е следствие на спор за територия, която е източник на доходи от престъпна дейност.

След като първоначално МВР твърдеше, че престрелката е заради спор за паркомясто, днес главният прокурор Сотир Цацаров на пресконференция потвърди тезата за битка между криминални групи.

На пресконференцията в Бургас стана ясно, че са повдигнати обвинения срещу двама души - Радослав Димитров и Георги Иванчев за опит за убийство на Димитър Желязков – Очите.

И двамата са стреляли по Очите и са го уцелили. Те са арестувани вчера в късните часове на деня. С това обвиняемите по делото стават трима. Това обяви в Бургас зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. 

Георги Иванчев стрелял с „Макаров” със заличени номера. Той е произвел 3 изстрела към Очите в жизненоважни органи на тялото - два в гърдите и един в коремната област. Той опитал да умъртви Очите, като престъплението е недовършено по независещи от него причини. Един от проектилите е заседнал в носената от Очите бронежилетка.

Радослав Димитров също е произвел три изстрела към Димитър Желязков - два в ляво и дясно рамо с проникване на проектилите в тялото, като единият от тях е засегнал белия дроб, третият куршум е засегнал дясното бедро.

"Ако не е била навременната помощ на лекарите, Очите е щял да почине", каза Сарафов.

По случая са разпитани са 84 свидетели, извършени са 8 обиска, 7 претърсвания и изземвания, назначените експертизи са 37, като за кратък срок са изготвени 6 от тях.

 

Няма политически чадър върху Димитър Желязков-Очите и криминалните групировки в региона, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, която също се намира в Бургас.

По думите й това не означава, че не може да има индивидуални случаи, които ще бъдат проверявани.

Към всеки, който извършва престъпление - ще бъдем еднакво безкомпромисни, добави Румяна Бъчварова.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати