26 Април 2024 г. Петък

Резервите Стъридж и Варди изведоха Англия до исторически обрат срещу Уелс

2016-06-16 17:58:06
трите лъва" спечелиха мач, в който изостават в резултата, а в герои за състава на Рой Ходжсън се превърнаха резервите Джейми Варди и Даниел Стъридж.

Англия започна по-агресивно мача, а футболистите на Уелс очаквано се прибраха в своята половина. В осмата минута обаче "трите лъва" хванаха съперника на контраатака и бяха много близо до попадение, но Рахим Стърлинг направи сериозен пропуск. Той получи отлично подаване от Адам Лалана, но от границата на вратарското поле стреля високо над гредата.

В следващите повече от двайсет минути интересни ситуации липсваха. Англичаните владееха продължително, но не успяваха да създадат чисти положения пред Уейн Хенеси. Пред другата врата опасни атаки на практика нямаше.

В 34-ата минута се стигна до дискусионна ситуация, при която Хари Кейн стреля с глава, а топката се удари в главата на Бен Дейвис и след това срещна ръката му. Разстоянието между двамата бе минимално, а реферът Феликс Брих прецени, че няма основание за наказателен удар.

Три минути по-късно Уейн Рууни достави много добро центриране от корнер за съотборника си в "Манчестър юнайтед" Крис Смолинг. Централният защитник стреля с глава, но топката премина малко встрани от далечната греда.

В 42-ата минута уелсците, които до този момент нито веднъж не затрудниха Джо Харт отбраната пред него, откриха резултата. Именно вратарят на "Манчестър сити" сбърка фатално, след като позволи на Гарет Бейл да го преодолее с на пръв поглед лесен за отразяване пряк свободен удар от 30 метра.

На почивката Рой Ходжсън извади разочаровалите с представянето си Кейн и Стърлинг, а вместо тях се появиха Варди и Даниел Стъридж.

Този ход се оказа успешен и десет минути след началото на втората част двете резерви изработиха изравнителния гол. Стъридж центрира меко към вратарското поле, а капитанът на Уелс Ашли Уилямс не се ориентира добре и свали топката с глава към Варди, който от непосредствена близост преодоля Хенеси.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати