24 Април 2024 г. Сряда

Хора на Митьо Очите ме биха, разкри Валери Симеонов

2016-06-15 13:39:16
Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, че преди години хора на Митьо Очите са го пребили по повод престрелката в Слънчев бряг от преди няколко дни.

По думите му стрелбата показва "дълбоки язви в българското общество, показва несправяне с престъпността, показва импотентност на крайбрежните полицейски управления".

"Например, ето този същият, който е ходил да се изживява като посредник Широков, който е говорил с едните там - Кравата, а после е говорил с Очите, после с другия, уреждал им е срещи, този същият е от Поморие. Много отдавна е известен в престъпния свят, а мисля, че има и излежани присъди. Брат му го убиха. Брат му ме е бил мен в далечната 1997-1998 г., когато имахме честване на телевизия "Скат" в ресторант в Поморие. Той дойде, двамата братя ме изчакаха и без да съм ги предизвикал с нещо, ми нанесоха побой. Как да си обясниш поведението на един селски бабаит, който смята, че е негово задължение да опука всеки, който е дошъл в селото му без покана, без да го познава или не го е поздравил? Тези две общини ги нарекох Джурасик Паркове - и Несебър, и Поморие", разказа Симеонов.

Той добави, че е съобщил в полицията, но те са му изгубили само времето. По думите му в момента положението в София също не е по-различно от това в Слънчев бряг.

"Лошото е, че този сблъсък стана в началото на сезона. Там са борба за рекети, територии, за влияние, за натиск. Нивото е животинско. Кой е по-големият звяр и кой ще застраши другия", допълни той.

По повод на президентските избори Валери Симеонов заяви, че е възможна широка патриотична коалиция за президентските избори, но не одобрявам поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров. 

Според него още е много рано да бъдат избрани лица, а и по думите му "всеки си прави сметка, че колкото по-рано извадиш някой кандидат, толкова по-рано го залагат на мишената и стрелбището и ще започне обстрелването".

Той предложи срещата му с Волен Сидеров да не бъде обърната на "латино сериал или някаква мелодрама".

"Беше поставен въпросът за обща кандидатура. В края на краищата човек трябва да е готов да загърби личните взаимоотношения в името на по-висши и отговорни цели. В случая нямаше да е добре да робуваме на всичко, което се е случило и всичко, което са лични отношения - засега не са променени и да откажем такъв разговор, предложен от г-н Сидеров", коментира Симеонов.

Валери Симеонов е категоричен, че не одобрява поведението на Волен Сидеров.

"Има ли човек, който да одобрява поведението на един застаряващ, побелял човечец, който да прави скандал след скандал. Естествено, че не го одобрявам. Да не би да очаквахте да го защитавам", подчерта той.

Напълно е възможно разширяването на Патриотичния блок, фронт или група партии, които изповядват патриотичните ценности, заяви Симеонов.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати