29 Март 2024 г. Петък

Станишев: Аз ли плаша хората, или правителството?

2010-06-26 11:29:13

Лидерът на БСП отговори на вчерашния призив на премиера Борисов

Управляващите вече говорят за вдигане на данъци и правят абсолютно непредсказуема политика – намаляване на доходите, вземане на заем при тежки условия, споразумение с МВФ, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

Той попита риторично кой плаши хората – „аз или правителството?”. Така отговори на вчерашния призив на премиера Борисов.

Сергей Станишев обясни, че вчера е попитал Бойко Борисов дали вярва на прогнозата в конвергентната програма на България, че догодина ще има излишък.

Станишев каза, че вчера е призовал премиера да свика консултация с парламентарно представените сили, тъй като според него е необходимо още сега да се започне работа по бюджета за следващата година.

Според Станишев той може да се окаже много по-тежък от сегашния. Бившият премиер заяви, че ако сега той управлявал държавата, нещата нямало да се докарат до това състояние, до което са в момента.

Освен това те щели още през есента на миналата година да се разплатят с бизнеса, щели да продължат да инвестират публично, освен това много била важна бизнес средата, за да бъдат събрани необходимите данъци.

Сергей Станишев допълни, че сега е много по-трудно да се увеличават пенсиите, но обясни, че от БСП са предложили при гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета вдигането на пенсиите да се обвърже с нивото на инфлацията.

Той заяви още, че за всички предложения на БСП е необходимо едно условие – нормално функционираща държава. А според него в държавата все повече царят хаос, липса на перспектива, сигнали, които се променят всеки ден за всичко.

“Един ден казват - ще вдигаме данъците, а после – няма да вдигаме. Кой създава страха - аз или управляващите“. Това Станишев каза преди началото на петия конгрес на Българския антифашистки съюз. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати