20 Април 2024 г. Събота

Слави Трифонов няма да се кандидатира за президент

2016-06-13 08:47:37
Шоуменът Слави Трифонов обяви, че няма да се кандидатира за президент. Така той сложи край на спекулациите, че инициираният от екипа му референдум е просто първата крачка към влизането му в битката за поста на държавен глава.

Шоуменът посочи, че към момента не е подписал нов договор за предаването си и е поел ангажимента да се погрижи "за основните хора, които са част от моето семейство, моя екип”, като те ще останат "в йерархичната стълбица, в която съм ги поставил”. 

"Ако се наложи, в зависимост от обстановката, ще направя това, което се налага”, подчерта Трифонов пред bTV. 

Той отказа да коментира съдържанието на въпросите в инициирания от шоуто референдум, като заяви, че в случая важното е хората да бъдат питани, а собствената му позиция ще стане ясна в деня на гласуването.

От думите му стана ясно, че той не вижда проблем в това човек като Динко Вълев от Ямбол да бъде избран за полицейски началник от съгражданите си. Шоуменът попита дали Бойко Борисов трябва да каже на ямболии кой ще отговаря за силите на реда.

"Да се спират референдуми е долно и неуважително към българските граждани и е познат прийом на една политическа клика, която сменя лицата си, но методите остават същите”, посочи Слави Трифонов.

Той заяви, че не вижда причина да се извинява на Росен Плевнелиев за това, че един от сценаристите му, Филип Станев, скъса снимка на държавния глава в ефир. Причината тогава беше, че президентът даде на Конституционния съд референдума, иницииран от шоуто.

"Не съм съгласен с Филип но бих умрял той да има свободата да направи това, което смята за редно”, парафразира Волтер Трифонов, като допълни, че постъпката на сценариста може би е неморална, но не е незаконна.

Той попита защо никой не е обърнал толкова много внимание на горенето на снимката на Пламен Орешарски пред парламента по време на протестите през 2013 г.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати