19 Април 2024 г. Петък

Оставиха в ареста Тодор Славов за убийството в Слънчев бряг

2016-06-12 13:28:38
Бургаският окръжен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за 30-годишния Тодор Славов, обвинен в убийството на Александър Алексиев в Слънчев бряг.

Славов е обвинен в това, че умишлено е умъртвил охранителя на Димитър Желязков - Митьо Очите с огнестрелно оръжие. Затова тежко, умишлено престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от 15 до 20 г. от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. 

Защитата на Славов поиска налагането на по-лека мярка "домашен арест", която обаче не бе уважена от окръжния съдия Цвета Попова, съобщава “Фокус”. Мярката може да бъде обжалвана в Апелативен съд-Бургас.
При стрелбата Славов е защитавал живота си, заяви адвокатът му Димо Гочев. По време на делото за мярката за неотклонение спрямо обвиняемия, адвокатите му разкриха подробности за случилото се в заведение "4 you" в курортния комплекс.

Те разказаха, че група от 20-30 души се е събирала в продължение на няколко часа в офис в комплекса. След това, предвождани от Димитър Желязков и охраната му, мъжете са се отправили към ресторанта. Нахлули са вътре. Имали са хладно и огнестрелно оръжие.

Желязков се е отправил към сепаре в заведението и е нанесъл удар на един от хората там. Пострадалият е извадил пистолет, едва след това обвиняемият Тодор Славов е извадил своя, за да се защити. Двамата адвокати са на мнение, че случаят попада в хипотезата на неизбежна отбрана.

След стрелбата Славов е останал на място да изчака полицията, поискал е да се позвъни на телефон 112 и е предал доброволно пистолета си, каза още защитата по време на заседанието. Оръжието на Славов е било законно притежавано. Има го от 7-8 години и досега не го е използвал.

Мъжът е неосъждан, неженен и живее с майка си в Стара Загора. Адвокатите настояха подзащитният им да се прибере в Стара Загора при майка си.

Прокуратурата пък поиска най-тежката мярка "задържане под стража". Съдът определи "задържане под стража" с мотив, че от тялото на убития Александър Алексиев са иззети два проектила, които са от оръжието на Славов. Освен това "неизбежната отбрана" се базирала само на обясненията на обвиняемия. 

Освен това прокуратурата поиска налагането на най-тежката мярка за неотклонение и с мотива, че съществува реална опасност Славов да се укрие или да извърши друго престъпление. Според прокурора по делото събраните до момента доказателства сочат обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил убийството на Алексиев.

Самият обвиняем влезе в съда с бронежилетка и сподели, че се чувства за застрашен и невинен.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати