25 Април 2024 г. Четвъртък

Престрелката в Слънчев бряг - заради бизнес за 10 млн. лв.

2016-06-10 08:37:13
Заради бизнес за 10 милиона лева е станала престрелката, при която в Слънчев бряг беше ранен Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. 

В дъното били стоянки за таксита. Интереси в апетитния бизнес преплетоха соченият за наркобос №1 на Черноморието Димитър Желязков – Митьо Очите и бивш гард на покойния Милчо Бонев – Бай Миле – Божидар Георгиев Кузманов, пише „Монитор“. 

Печалбата от тази дейност надхвърляла 10 млн. лева на сезон и всеки мастит бос искал да има участие в нея. За целта Митьо Очите, който в момента бере душа с пет огнестрелни рани в болницата, регистрирал фирма на името на дъщеря си – Станислава. Компанията се казва „Съншайн 0604“ и бързо нейни коли започнали да кръстосват улиците на курорта.

Те били единствените, които не плащали такса, за да седят пред определено заведение. Такъв бил и случаят с ирландския пъб „4You”, собственост на Божидар Георгиев, известен като Козела или Коча, разказват източници на "Монитор". 

Мъжът, който през годините си спечелил славата на непоклатим бандит, не търпял някой да му се меси в бизнеса. Той бързо изгонил такситата пред заведението си, което имало дори и хотелски комплекс. Съдружникът му, също мастит бизнесмен, го подкрепил. 

Пръв във войната за територия се включил бъдещият зет на Очите, който ходел с дъщеря му Станислава. Той обаче бързо бил респектиран от бизнесмените с няколко шамара. Това било и началото на войната. 

Около 21 часа в сряда Очите събрал бригада от над 30 души, за да защити семейната чест. Те се изсипали пред заведението на Коча с няколко коли. „Коча и хората му ги чакаха два часа по-рано. Бяха въоръжени до зъби и готови да убиват“, разказа пред „Монитор“ клиент на заведението, който станал свидетел на пукотевицата. С появата на здравеняците на Очите започнала и престрелката. „Те не искаха да ги сплашат, а да ги убият. Биячите се разбягаха на няколко страни, а стрелците ги гонеха и гърмяха по тях“, обясни свидетелят. 

Единият от гардовете на Очите – 46-годишният Александър, току-що пенсионирал се военен водолаз, намерил смъртта си в престрелката. Друг е тежко ранен, а Очите в момента се бори за живота си в бургаската болница. Единият от сериозно пострадалите бил близкият приятел на Митьо Очите – Кольо Магарето. Той не бил от неговата групировка, но двамата от години били в много близки отношения.

Междувременно простреляният с пет куршума Митьо Очите е в изключително критично състояние и продължава да се влошава, научи „Монитор” от сигурен източник. 

Той е получил жестоки кръвоизливи, които не могат да бъдат овладени поне до момента. Получил е хеморагичен шок, който пък е предизвикал остра бъбречна недостатъчност и други усложнения. Изпаднал е и в кома.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати