25 Април 2024 г. Четвъртък

Българи срещу роми. "Ботунец" се бунтува, МВР ги варди

2016-06-03 10:39:48
До снощния бунт в кв. "Ботунец" се е стигнало след свада между българско и ромско семейство за силна музика, несъобразена с късния час, съобщи комисар Николай Василев, началник на столичното Пето РПУ.

"Има обаждане по телефона за нарушаване на нощната тишина. Направили сме забележка. Предполагам от доста голямото количество изпит алкохол са нападнали хората, които са направили забележката. От там нататък се развива конфликтът, който прераства в едно шествие в сряда вечерта и от вчера вечер", каза той.

По думите му до момента няма задържани за инцидента, но има насоки за лицата, които са участвали в инцидента, като осем от пострадалите вече са били разпитани. Той отхвърли твърденията, че има дете със счупени ребра.

"Има 13 годишно момиченце с охлузвания, на което родителите са разпитани и днес ще си извадят съдебно-медицинско удостоверение. Има един човек, който същата вечер сме взели от "Пирогов" и е разпитан", посочи полицейският шеф.

Предполага се, че организаторите на сбиването са били трима. "Въпрос на време е да бъдат задържани и материалите да бъдат докладвани в прокуратурата", съобщи Василев.

"Не мога да кажа, че се повтаря ситуацията в Орландовци, тук районът е характерен с това, че са представени различни етноси. Никой не бива да се заиграва с етническата карта", заяви от своя страна кметът на район "Кремиковци" Ивайло Панев.

Междувременно очевидци на случилото се предадоха хронологията на събитията.

"Семейството казаха, че си празнуват нещо. Аз просто чукнах, помолих ги да намалят малко, след това съседите под тях също направиха забележка. Там съседите всяка божия вечер го казват, че е адски силна музика", разказа пред Bulgaria ON AIR жена от блока, в който се е разиграла случката.

По думите ѝ първият патрулен екип се е появил около 1:30 часа в сряда вечерта. Довечера отново е планирано шествие на живеещите в столичния квартал, което ще започне в 19 часа.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати