Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Януари 22
Начало arrow Крими arrow Нямало „килъри” на Йоско, реши съдът

Нямало „килъри” на Йоско, реши съдът

  Print E-mail
2016-05-16 17:46:36
източник: news.bg

Оправдаха Йосиф Йосифов – Йоско по обвинението, че е образувал и ръководил организирана престъпна група от 2003 до 2010 година.

Той обаче бе признат за виновен като помагач в покушението срещу Кирил Киров – Японеца на 12 юни 2003 г., когато маскирани стреляха по него от мотор. По това обвинение Йоско Костинбродския получи 17 години затвор при първоначално строг режим.

Присъдата бе прочетена в отсъствието на Йоско, който е в неизвестност.

Този следобед Специализираният наказателен съд произнесе присъдата срещу обвинената банда за мокри поръчки на Йосиф Йосифов – Йоско.

Припомняме, така наречените килъри на Йоско Костинбродския отговарят за редица престъпления като организирана престъпна група. На тях се приписват законови прегрешения като покушения, поръчкови убийства, наркотици и други.

Соченият за ръководител на групировката Йоско пък се издирва още от началото на юни 2010 г. През 2012 – 2014 година той е бил в ареста, но заради производство, което се води в Гърция, се оказва, че той не може да бъде задържан по друго обвинение в България и съдът отменя напълно мярката му за задържане под стража. Оттогава Костибродския се укрива и е обявен за общонационално издирване. Той се издирва и от Интерпол.

17 години затвор получи и Ивайло Симеонов – Богьовеца за това, че се е опитал да убие Японеца. Той, както и останалите членове от групата, бяха оправдани по обвинението за участие в организирана престъпна група. Богьовеца бе признат за виновен и за това, че е държал заглушител на GSM-оператори, без да има разрешение за това.

Вергил Славов бе признат за невинен в това, че е участвал в групата. Мариян Атанасов бе признат за виновен за това, че е държал пистолет с шумозаглушител без разрешително. За това той получи условна присъда от две години.

Оправдан за участие в организирана престъпна група бе и Александър Йорданов.

Спецмагистратите решиха да отнемат в полза на държавата вещи, които са обект на престъпленията, а именно пистолет, фабрично произведен заглушител на мобилни оператори и патрони.

Йоско трябва да заплати разноски в размер на 416 лева; Мариян Атанасов – малко над 2000 лева; Ивайло Симеонов – 525 лева.

Съдът измени мярката за неотклонение на Богьовеца от подписка в парична гаранция в размер на 10 000 лева, която той трябва да внесе в 10-дневен срок. Наложиха му и забрана за напускане на страната. Съдът се мотивира с това, че когато подсъдимият е осъден на не по-малко от 10 години затвор, опасността от укриване е налице.

Изменена беше и мярката на Мариян Атанасов от парична гаранция от 2000 лева на подписка.

За Вергил Славов и за Александър Йорданов съдът счете, че няма необходимост да им бъде налагана мярка, поради което отмени наложените им подписки.

В 15-дневен срок присъдата може да бъде обжалвана или протестирана от прокуратурата.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Крими
  Новини Министърът на околната среда Емил Димитров отива на съд с ТЕЦ "Бобов дол". Това стана ясно от брифинг в Министерски съвет. ТЕЦ "Бобов дол" няма да работят, докато не си ...
  Новини Продължава издирването на обирджиите на митницата в Благоевград, съобщава bTV.По първоначална информация крадците са пробили с ъглошлайф касите на митницата. Все още обаче не е ясна ...
  Новини В ТЕЛК-Ловеч взимали до 1 000 лева подкуп за издаването на решения за инвалидност, информира Нова.Всъщност сумите варирали между 200 и 1 000 лева.При вчерашния арест на председателката на ...
  Новини Трима лекари се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков. - - Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на ...
  Новини Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков, който е под домашен арест, бил влязъл за минути в столичния ресторант, където бе сниман на маса с тежки чаши, за да си вземе храна.  - Такава версия ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?