16 Април 2024 г. Вторник

Радан Кънев с БСП и ДПС договарят свалянето на кабинета, подозира Цветанов

2016-05-16 11:13:31

Останахме в недоумение как е възможно да се прави такова предложение, при положение че имаше светкавична реакция от президентството, че такива разговори не са водени.

Това коментира заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на БиТиВи по повод издигането на кандидатурата на Росен Плевнелиев за втори президентски мандат от страна на ДСБ.

По думите му, това било част от политическата игра на някои политици и част от опитите да се отклони вниманието от ежедневието.

"Президентските избори ще бъдат като всички избори, които идват и заминават. По-важно е политиците да имат отчетност пред избирателите", изтъкна той. 

Подтикнат от водещия, Цветанов коментира изказванията на лидера на ДСБ Радан Кънев за това, че той бил „дребна политическа фигура”, завиждаща на постиженията на Реформаторския блок.

"Коментарите на Кънев са или в централата на партията, или в определени студиа, докато премиерът Борисов прави изказванията си по време на посещенията си сред хората, както например вчера докато открива нов завод в Кърджали. Можете да ни поканите в студиото и да видите ръстовите измерения, че не съм толкова дребен, колкото казва”По-добре да се държа и да не влиза гневът.” 

Относно твърденията на Лютви Местан, че през 2012 г. Сергей Станишев се е сговарял с Ахмед Доган за свалянето на първия кабинет на Борисов, като му обещал сектор "Сигурност", Цветанов изтъкна, че сега в момента се договаряли може би същите политически проекти заедно с Радан Кънев.

Запитан дали това включва и АБВ той не отговори директно, като посочи, че ГЕРБ нямало да бъдат провокатори на агресивното поведение, което било типично за българската политика.   

Заместник-председателят на ГЕРБ изтъкна също, че партията щяла да обяви номинацията си за кандидат-президент през юни, защото нищо не налагало да обявят по-рано своята кандидатура. 
"А другите партии какви кандидати издигнаха? Защо трябва ГЕРБ да го прави”, попита той.

Цветанов отбеляза, че задачата му в момента била да обиколи структурите и да ги запознае с реалната ситуация, като отново "подкачи"Защо Радан Кънев не дойде да коментира една тема като енергийната ефективност, например. Санирането е изключително нещо за българските граждани. Над 2000 договора са сключени за многофамилни жилища."

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати