25 Април 2024 г. Четвъртък

Корабът потъва - спрете реформите, зове Нинова и се готви за избори

2016-05-11 12:39:01

Предсрочни избори поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група по повод новия политически сезон. 

"Господин Борисов, вие не се справихте, не станахте обединител на нацията", обърна се тя задочно към министър-председателя.

Нинова обеща в този политически сезон БСП да даде алтернатива на сегашното управление.

Червените искат отмяна на всички лобистки закони, съвземане на икономиката, подпомагане на малкия и среден бизнес, размразяване на социалните плащания и обвързването им с минималната работна заплата.

Спрете реформата в образованието, обърна се тя към управляващите. Спрете здравната реформа! Спрете пенсионната реформа, настоя още лидерът на БСП.

„Време е за алтернативата. Тя е в „БСП Лява България“, категорична бе Нинова.

 

По мнението й тази сесия парламентът започва в сложна обстановка – вобстановка на политическа криза, на очаквана и предвидима политическа нестабилност.

Съюзът между партиите в управлението довел до сбъркани реформи и пазарлъци за разпределяне на постове.

Управленската формула, според Нинова, е „Клуб по интереси на Бойко Борисов“.

Последното доказателство за това бил Изборният кодекс, чрез който партиите в управлението се опитвали да бетонират властта си. В кодекса тя съзряпогазени демократични принципи. Вместо да признаете провала си, търсите оправдания, каза Нинова и призова управляващите да не се оправдават с БСП.

Тя увери, че левицата не е влязла в съюз с АБВ, за да излязат хората на Първанов от властта. 
Корабът потъва, убедена е Корнелия Нинова.

Тя критикува и позицията на държавния глава Росен Плевнелиев, който не се намесвал при провалите на кабинета. Не защитил хората от несправедливата пенсионна реформа и здравните промени.

Изведнъж днес осъмна с усещането, че е държавен глава, критикува тя поведението на президента. Нинова посочи, че Плевнелиев сега решил да спаси хората от партиите, които го излъчили и които го подкрепят.

Левицата е против промените в изборното законодателство.

По думите столетницата дава днес заявка да покаже какви са алтернативите за страната. „Нашата история не е да сме партия еднодневка“, увери още Корнелия Нинова.

По-късно в кулоарите Нинова коментира, че АБВ напускали управлението, за да спасят малкото им останало.

Нямало съглашателство между двете формации в лявото пространство. Да не оправдават своята немощ с БСП, призова Нинова. Това правителство загива, свършено е, заяви още веднъж червеният лидер.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати