29 Март 2024 г. Петък

Ромите, които "взривиха" Раднево, остават в ареста

2016-05-05 19:26:39
Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста ромите от Раднево, чиито действия доведоха до размирици снощи. Обвиняемите за опит за убийство на трима българи след скандал на пътя са 39-годишният Калчо, 22-годишният Антон, 23-годишният Динко и 20-годишният Стефан от Раднево. 

Според прокуратурата те са нападнали младежите с брадви, бухалки и метални тръби, в резултат на което пострадалите са с различни наранявания – единият е с травма на черепа, другият е със счупена челюст, а третият с пробит бял дроб. Пред съда ромите запазиха мълчание.

"Установено е, че на 2 май 2016 година заради отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан и 28-годишен мъж от Раднево, при който двамата си разменили остри реплики. Малко по-късно пред фитнес зала в града били трима приятели на 28-годишния младеж. Последните били нападнати от четиримата обвиняеми, които започнали да им нанасят удари с бухалки.", поясниха от прокуратурата.
На едно от момчетата бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Той има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Другият пострадал е на 28 години и е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. Третото момче е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

По делото е установено, че Калчо е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице и настоящето деяние, е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Обвиняемият Динко А. е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

Калчо е познатият в града под името Сурай, за когото се твърди, че е подбудител на побоя. Сочен е и за извършител на незаконна лихварска дейност и други престъпления. Трите пострадали момчета са Цецо, Георги и Живко, като най-тежко е състоянието на 29-годишния Живко, който беше наръган с нож в гърба.

В същото време от Община Раднево започнаха да описват незаконните ромски къщи и павилиони и предприеха действия за тяхното събаряне.

"Ще бъдем безкомпромисни, като вече сме издали предписания за три търговски обекта, за които имаме информация, че в тях се е извършвала и незаконна дейност”, съобщи пред Dnes.bg кметът на Раднево Теньо Тенев.

В ромската махала се страхуват заради размириците в града и поискаха мир.

В момента градът се охранява от жандармерия, а инспекторите от общината продължават с описа на незаконните имоти. После са на ход багерите.
източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати