Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Юни 24
Начало arrow България arrow Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират

Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират

  Print E-mail
2016-04-22 08:13:28
източник: dnes.bg

Въпросът за охраната на южната ни граница е сериозен проблем от доста време, но темата с "гражданските арести" стана особено популярна след действията на Динко Вълев от Ямбол, който в средата на февруари се прочу с клип, в който арестува нелегални мигранти.

В средата на април пък се появиха още клипове на "арестувани" мигранти, от които се появи името на Петър Низамов-Перата.

Полиция и прокуратура са категорични, че подобни формирования са незаконни, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори ги нарече "мутренски банди". Участващите в тях пък са сигурни, че по този начин изпълняват гражданския си дълг към родината.

Подкрепяте ли гражданските патрули по границата? С този въпрос се обърна редакцията на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха над 2 500 души.

Оказа се, че мнозиинството от нашите читатели (65%) подкрепят гражданските патрули по границата, защото те биха помогнали за недопускането на нелегални мигранти в България.

Други 9% посочват, че са склонни да ги подкрепят, но само в много краен случай, ако компетентните органи явно не си вършат добре работата по опазването на границата.

Твърдите противници на подобна практика са 11% от анкетираните, които са категорични, че подобни формирования са не само незаконни, но и нехуманни.

За 12% от хората пък решението не е в самоинициативата на отделни граждани, а е въпрос на повече полиция и армия по граничната бразда.

Едва 2% са тези от анкетираните, според които мигрантите не бива да бъдат спирани по никакъв начин по границите, а трябва да бъдат оставени свободно да преминат в Европа, тъй като бягат от война в търсене на по-добър живот.

1% от анкетираните пък не се вълнуват особено от този проблем, тъй като живеят далеч от граничните райони и споделят, че този проблем не ги касае пряко.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Темата Македония и отказът на премиера Борисов да приеме македонския президент са водеща тема за петъчните вестници."Премиерът Бойко Борисов отказа да се срещне с президента на Македония ...
  Новини Днес бурите ще отминат единствено североизточната част на страната, където ще бъде слънчево и отново с типично летни температури.  - В 15 области е обявен жълт код за опасни явления.В ...
  Новини И днес времето ще бъде предимно слънчево, температурите остават по-високи от обичайните за сезона, само на отделни места са възможни превалявания.Над източните райони в сутрешните часове ще ...
  Новини България почита героите от Априлското въстание от 1876 г. - днес се навършват 142 години от героичната епопея, в която най-достойните синове и дъщери на народа ни проляха кръвта си в името ...
  Новини "Пеем "Горда Стара планина" - горда ще бъде, но народът е смачкан, трябва да се изправи на крака - да знае, като каже "Горда Стара планина", да стои гордо. Този химн, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?