Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Септ 24
Начало arrow България arrow Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират

Динко, Перата, граждански отряди... Хората им симпатизират

  Print E-mail
2016-04-22 08:13:28
източник: dnes.bg

Въпросът за охраната на южната ни граница е сериозен проблем от доста време, но темата с "гражданските арести" стана особено популярна след действията на Динко Вълев от Ямбол, който в средата на февруари се прочу с клип, в който арестува нелегални мигранти.

В средата на април пък се появиха още клипове на "арестувани" мигранти, от които се появи името на Петър Низамов-Перата.

Полиция и прокуратура са категорични, че подобни формирования са незаконни, а лидерът на НФСБ Валери Симеонов дори ги нарече "мутренски банди". Участващите в тях пък са сигурни, че по този начин изпълняват гражданския си дълг към родината.

Подкрепяте ли гражданските патрули по границата? С този въпрос се обърна редакцията на Dnes.bg към своите читатели в традиционната ни анкета. В нея участие взеха над 2 500 души.

Оказа се, че мнозиинството от нашите читатели (65%) подкрепят гражданските патрули по границата, защото те биха помогнали за недопускането на нелегални мигранти в България.

Други 9% посочват, че са склонни да ги подкрепят, но само в много краен случай, ако компетентните органи явно не си вършат добре работата по опазването на границата.

Твърдите противници на подобна практика са 11% от анкетираните, които са категорични, че подобни формирования са не само незаконни, но и нехуманни.

За 12% от хората пък решението не е в самоинициативата на отделни граждани, а е въпрос на повече полиция и армия по граничната бразда.

Едва 2% са тези от анкетираните, според които мигрантите не бива да бъдат спирани по никакъв начин по границите, а трябва да бъдат оставени свободно да преминат в Европа, тъй като бягат от война в търсене на по-добър живот.

1% от анкетираните пък не се вълнуват особено от този проблем, тъй като живеят далеч от граничните райони и споделят, че този проблем не ги касае пряко.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?