19 Април 2024 г. Петък

Никаква милост, ако докопам някого от вас, респектира своите Борисов

2016-04-17 16:59:57

Лидерът на ГЕРБ и премиер на страната Борисов се зае сериозно да стяга редиците в партията си.

Националната работна среща на управляващата партия, препълнила неделно зала 1 на НДК чу доста тежки неща от своя лидер.

Ако докопам някого от вас – милост няма и вие го знаете прекрасно. С тези думи Борисов се обърна към съпартийците си в контекста на темата за корупцията у нас.

 

Къде е Фидосова... пощада за никой няма да има и вие това го знаете, заяви той недвусмислено.

Борисов отново защити транспортния си министър Московски, изтъквайки, че той му е съдействал лично за ДАИ (за арестите в рамките на корупционния скандал, б.р.), защото, както се оказа, там нещата лично Борисов ги е ръководил.
Искам да ви предупредя, много внимавайте – българинът е такъв – вижда, отчита, подкрепя, продължи с предупрежденията гербер № 1.

Тяхната тактика (най-вероятно на политическите опоненти, б.р.), е всеки ден да се опитват да ерозират силата на ГЕРБ и най-силното ни място - чистотата на партията, разясни противниковата тактика Борисов.

Затова съм ви събрал – всеки един от вас носи пряка политическа отговорност. Всяка партийна организация трябва да бъде чиста – кристална. Вие прекрасно си знаете по места къде, какво обществото не би приело. Като го знаете, няма да го правите. На никой не му хубаво – тази година ще минем нови 3 млрд. в битката с контрабандата, не пропусна да спомене премиерът.

„Там, където сме сгрешили, защото аз нямам претенции, че в тази зала няма корумпиран човек или в тази зала сте чисти. Нямам съмнение, че това не е така. Но партиите, организациите, службите, прокуратурата - всеки виновен трябва да си понесе отговорността и вие трябва да бдите за това”, посочи премиерът.

ГЕРБ успя само защото беше честен с хората и всеки ден показваме какво сме направили. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на национална среща на партията. Надявам се да сте чули и доброто и лошото. Трябва да запомните това, което съм ви казал, отсече премиерът и изтъкна, че ГЕРБ може да бъде свален само от ГЕРБ.

Той посъветва герберите - дори капка на съмнение да има, веднага да прекратяват действията, да излизат и говорят пред обществеността.

„Може би ви прави впечатление, че всички камери светят, аз нямам тайни от българския народ, обикновено такива съвещания се говорят скришно. Но ние сме партия на народа, народът ни е избрал. Народът ни е взел от никъде.Народът взе един син на пожарникар и учителка и напълни тази зала с длъжности. Ако разбере, че вие, които сте моторите на една политика, не сте честни към мен, няма да ни търпи и ден и правилно”, категоричен бе премиерът.

„Многократно съм заявявал кога ГЕРБ взе най-тежкото решение – когато дадохме разрешение за добиване на природен газ в Черно море и нефт. Сега във вторник, ако е казал Господ, ще видите огромна платформа – уникално съоръжение пет километра. Отива на Хан Аспарух – ако се намери газ, ако се намери петрол, изведнъж средно ние за горива даваме около 4 – 5 млрд. долара всяка година. Нанасям ли щета? Този бизнес важен ли е? Затова съм ви събрал, защото много платени хора ще се опитват да ни изкарват какви ли не, ще ни заливат с компромати”, заяви Борисов.

„Сигурен съм, че като видите кораба във вторник, хайде, дай Боже Господ да е българин – да излезе газ и нефт. На 40 километра е рафинерията на Констанца, на 60 км ни е газовият хъб с цялата газопреносна инсталация. Ние дойдохме и сменихме компресорите с реверсивни, за да могат да станат нещата.”

Очаквайте големи атаки, повтори за пореден път премиерът и разясни защо може да има атаки - когато навремето трите посредника за газ стоещи и смучещи над 300 млн. годишно ги прекратихме и ги изметохме, тогава ни предупредиха още - всеки, който ни е нанасял щета, ще бере ядове, а ние сега се готвим за 5 млрд. долара да им нанесем. Я сметнете 26 години по пет милиарда - добър бизнес, нали, сигурно не можете да сметнете толкова и нашите врагове не могат да го сметнат”, коментира още той.

В тази връзка Борисов не пропусна и разминаването си с президента Плевнелиев по темата за сценария за дестабилизация на Балканите. Припомняме, вчера президентът опроверга да има подобни информации нещо, което твърди Борисов.

„Разбрах, че президентът вчера се е разграничил от нашето твърдение. Това е правилно, това си е негова работа”, посочи той, но от следващите му думи стана ясно, че "">При наличието на решение за газопровод, който да е алтернатива на Южен поток през Македония и спиране на Балканския миграционен маршрут – по целия регион започват конфликти, обясни Борисов.

„При тези два ключови стратегически факта и взети решения по целия регион започват веднага конфликти. Това съм казал, аз не съм казал нещо, с което да се вкарвам в огромни конспирации. Знам и повече, но това са безспорни факти”, коментира премиерът.

Борисов изтъкна, че работят в трудна среда в парламента. „Работим в трудна обстановка в парламента, понеже между ляво, дясно, център всичко е размито. БСП раздори, ДПС - раздори, всеки гледа на гърба на ГЕРБ да си направи своята политика, но хората знаят кой носи отговорност. Затова исках да ви събера, да ви гледам и да ви предупредя - ГЕРБ го направи, ГЕРБ успя, само защото беше честен с хората и всеки ден показваме какво сме направили”, посочи премиерът, след което се закашля и веднага посъветва герберите (може би за разведряване на атмосферата) - Не трябва да пушите – на стари години се развалих от 45 години нямах порок.

По прясната още тема за повишението на билетчето в София Борисов благодари на СДС, най-вероятно за 4-те гласа, с които сините общинари подкрепиха ГЕРБ.
Трябва ли данъкоплатците да им вземаме 95 млн. лв. и да дотираме транспорта на София, даде и своя коментар по темата Борисов.

Оказа се, че не е доволен от някои изказвания на политическите опоненти във връзка с направеното в България.

Слушам изказвания по конгресите - то не остана нещо ГЕРБ да е направил - един направил оградата, друг запазил цената на тока, вие вършете само негативната работа – вдигате цената на билетчето, тормозите хората, обърна се Борисов към аудиторията.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати