26 Април 2024 г. Петък

“Вълците” удариха с 2:0 Реал Мадрид

2016-04-07 09:59:45

Реал Мадрид допусна първата си загуба в Шампионската лига този сезон и тя бе доста болезнена - 0:2 в гостуването си на Волфсбург в първия четвъртфинален мач. Само дни след паметната победа над Барселона (2:1) на “Ноу Камп” тимът на Зинедин Зидан беше излъган от намиращите се в отчайваща форма “вълци” и ще трябва да направят голям мач в реванша на “Сантяго Бернабеу”, за да продължат в полуфиналите на турнира и да спасят сезона си.

След добро начало на срещата “белите” бяха излъгани с гол от дузпа на Рикардо Родригес в 17-та минута и попадение ма Максимилиан Арнолд в 27-та. Домакините имаха още няколко положения за гол, докато пропуски пред вратата на германците направиха Кристиано Роналдо и Карим Бензема.

Двубоят започна по вкуса на Реал и след само минута и 11 секунди игра Кристиано Роналдо вкара гол. Попадението на португалеца обаче беше отменено заради засада. В 12-та минута пък Карим Бензема излезе сам срещу Диего Беналио, но ударът му с левия крак беше избит от стража на домакините. 

Волфсбург успя да се окопити след първоначалния шок и започна да играе далеч по-смело. Така се стигна до 17-та минута, когато Каземиро спъна Андре Шюрле в наказателното си поле, а Рикардо Родригес беше безпогрешен от последвалата дузпа - 1:0 за Волфсбург.

По този начин швейцарският национал сложи край на серията на Кейлор Навас от 738 минути без допуснат гол. Така рекордьор в турнира остава Йенс Леман с 853. 
Последваха много силни минути на “вълците” и след пропуск на Арнолд в 25-та минута, две по-късно отново той покачи на 2:0. Максимилиан Арнолд засече с лекота хубаво центриране на Енрике отдясно и направи Навас безпомощен за втори път в срещата. 
До края на първата част Реал опита да намали, но Бензема стреля встрани с глава от чиста позиция, а силен удар на Тони Кроос от границата на наказателното поле на затрудни Беналио. Бензема пък се контузи и бе заменен от Хесе. Страхотно през първото полувреме пък игра Юлиан Дракслер, който беше замесен и в двата гола на Волфсбург.

Тимът на Зинедин Зидан опита да обърне развоя след почивката. В 49-та минута Бейл намери на добра позиция Роналдо, който обаче стреля нескопосано в аут. В тези минути немците се бранеха геройски и пробваха с бързи контраатаки да наранят отново Реал. 
Това можеше да направи Андре Шюрле в 69-та минута, когато получи хубаво подаване отляво, но стреля много силно на сантиметри над гредата.

С нов пропуск се отчете и Роналдо в 73-та минута. Иско изведе с феноменален пас португалеца през центъра на защитата, но Беналио отново показа страхотен рефлекс. 
В 89-та минута Навас трябваше да спасява силен удар от малък ъгъл на резервата Макс Крузе, а пред отсрещната врата Реал не направи нищо запомнящо се и ще трябва да оправя бакиите си на “Бернабеу” следващата седмица. 


Волфсбург - Реал Мадрид 2:0


1:0 Рикардо Родригес 18'

2:0 Максимилиан Арнолд 27'


Волфсбург: Беналио, Виейриня, Налдо, Данте, Родригес, Гилавоги, Густаво, Енрике (80 - Треш), Арнолд, Дракслер (90 - Шефер), Шюрле (85 - Крузе)

Реал Мадрид: Навас, Данило, Пепе, Рамос, Марсело, Модрич (64 - Иско), Каземиро, Кроос (85 - Хамес), Бейл, Роналдо, Бензема (41 - Хесе)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати