25 Април 2024 г. Четвъртък

"Класико" под знака на звездното трио Меси-Неймар-Суарес

2016-04-02 09:46:12

"Барселона" посреща "Реал" (Мадрид) в най-големия мач в испанския футбол. Каталунците са носени на крилете на звездното си трио Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес и очакват с нетърпение "класико".

Шампионите влизат в срещата като фаворит до степен, каквато не са достигали в последните години. Те са на върха в Примера дивисион и водят с десет точки пред съперника си, който е трети.

Нещо повече - играта на водения от Луис Енрике състав изглежда безупречна. "Барселона" не само печели убедително мачовете си във всички турнири, но и доставя удоволствие на привържениците си с начина, по който го прави. Отборът е в серия от 39 двубоя без загуба.

Допълнителното психологическо предимство за каталунците идва от гръмката победа с 4:0 на "Сантяго Бернабеу" през есента.

"Реал" изглежда на другия полюс. Белите минават през трудности, като редуват добри игри със слаби мачове в търсене на ритъма си. Те започнаха сезона под ръководството на Рафаел Бенитес, но сега начело е Зинедин Зидан.

Това, на което мадридчани могат да се надяват е... статистиката. Тя сочи, че те не губят в "класико", когато изостават с десет или повече точки от съперника (имат две победи и равенство).

Екрике и отборът му са готови да променят традицията. По думите на треньора футболистите са "луди" за победата. "Играем, за да направим голяма стъпка в първенството, без значение от разликата в точките. Независимо колко назад е "Реал", ние оставаме два от най-добрите отбори на планетата. Като говорих с футболистите, забелязах, че те са луди за победата."

Зидан, от своя страна, каза, че ще спи спокойно преди мача. Той обясни, че не е обсъждал с футболистите си тежката загуба от есента. "Те знаят какво се случи, но сега мислим само за това, което предстои. Мачът е друг, всичко е различно. А реванш... ще видим. Това е двубой, който трябва да спечелим. Който искаме да спечелим", каза французинът.

"Барселона" ще има още един голям стимул за успех - "класико" е първият мач на отбора след смъртта на легендата Йохан Кройф. В негова памет съставът ще играе със специални фланелки, а преди срещата двата състава ще отдадат почит.

"Класико" е на "Камп ноу" в 21.30 часа.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати