23 Април 2024 г. Вторник

Tesla Model 3 - първият масов модел на компанията

2016-04-01 09:32:48

Вдигайки вчера покривалото на Model 3 Илон Мъск очаква това да се превърне в първата масова Tesla. Това е жизненоважно за компанията, която разчита на малкия седан, за да може най-накрая да излезе на печалба.

Дори и преди официалната премиера вече знаем доста за Model 3. На първо място размерите на седана ще бъдат с около 20% по-малки от тези на Model S, а цената ще бъде около 30 000 евро. За разлика от останалите модели на компанията тук идеята ще бъде максимално олекотяване във финансово отношение. Това означава, че срещу сравнително скромна за нивото на Tesla сума ще може да се сдобиете с базовия пакет. 

Това ще позволи масово производство и заливане на пазара. Ако обаче искате глезотии като автопилот, безплатно зареждане и по-голям пробег, ще трябва да доплащате тлъсти суми. 

Тази ценова стратегия не е чужда на европейските потребители, така че Model 3 има добри шансове да оцелее в конкурентния клас на Audi A4, BMW Серия 3 и Merc C-класа. 

Model 3 ще започне да се произвежда догодина и първите доставки в Европа не се очакват преди 2018, като батериите за него ще идват от новия завод на компанията в Невада. 

Пробегът с едно зареждане на топмодификацията се очаква да минава 320 км. В българските условия днес това определено е недостатъчно, но не забравяйте, че Западна Европа и Щатите са опасани от мрежа от суперзарядни станции, които могат да увеличат този пробег с над 50% за по-малко от 20 минути. 

Model 3 ще стъпва на изцяло нова платформа, върху която по-нататък може да очакваме малък кросоувър или комби. Малкият модел ще се задвижва от изцяло нов електромотор.

Резервациите започнаха в четвъртък, 31 март, като депозитът за Европа е 1000 евро. Доставките на нашия континент обаче ще започнат след около две години, при това с приоритет са собствениците на Model S и Model X, в случай че са поръчали и новия седан. 

източник: money.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати