19 Април 2024 г. Петък

Искаме Доган плътно до нас, обяви ДПС

2016-03-24 12:01:35

Единственият и незаменим лидер на нашата партия е господин Ахмед Доган.

Това заяви депутатът Четин Казак в кулоарите на парламента по повод предстоящия форум, на който ДПС трябва да избере свое ръководство след изхвърлянето на Лютви Местан.

Общо становище на актива на ДПС било, че почетният председател трябва да продължи да е плътно до партията. Казак поясни, че Ахмед Доган нямал желание да се върне в оперативната политика, но категорично нямало да гледа и отстрани случващото се.

Той трябва да остане плътно до нас, посочи Четин Казак.

Четин Казак отчете, че информацията за списъка с депутати от ДПС, които не могат да влизат в Турция, е разпространен от хора, които искат да смутят избирателите на ДПС, внушавайки им, че има негативно отношение на Турция към партията.

Казак предполага, че най-вероятно и Делян Пеевски, и Ахмед Доган не са включени в подобен забранителен списък, каквато информация се появи преди време.

Казак изрази доволство, че това се е оказало спекулация и изтъкна важността на неговата визити в Турция, където заедно с негови колеги проведоха срещи с двете основни опозиционни партии в Турция.

По думите му разговорите преминали в топла приятелска атмосфера. Разговаряне е за задълбочаване на диалога, както и за развиване добросъседските отношения между България и Турция. Турските депутати са дали подкрепа за политиките, водени от ДПС, и за ролята, която има ДПС за съхраняване на етническия мир у нас.

Турските депутатите са подкрепили интеграцията на България в ЕС и НАТО и са дали своята висока оценка на работата на родните депутати и евродепутати за подкрепата им за членството на Турция в ЕС.

ДПС ще продължи да бъде същата евроатлантическа партия, увери Четин Казак. Диалогът ще продължава на всички нива, убеден е той.

По мнението му съвсем скоро и управляващата турска партия щяла да осъзнае, че е подведена по отношение на ДПС и съвсем скоро щял да се възстанови диалога с партията.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати