26 Април 2024 г. Петък

Apple пуска най-евтиния iPhone в историята си

2016-03-23 11:05:08

Американската технологична компания Apple представи на специално събитие днес новите си продукти. Сред тях са 4-нчов iPhone, нов iPad и пролетна серия каишки за часовника Apple Watch.

 

Смартфонът разполага с чип A9 с вграден копроцесор M9. Джозуияк обясни, че производителността на SE е същата като на iPhone 6s и двойно по-голяма от тази на iPhone 5s.

iPhone SE има същата камера като на iPgone 6s, включва и функцията Live Photos.

Телефонът поддържа гласовата услуга Siri и системата за плащания Apple Pay.

Голямата новина тук е, че цената за iPhone SE с вградена памет от 16GB започва от едва 399 долара. Доставките започват от 31 март.

Всъщност досега най-евтиният iPhone струваше 450 долара. По-достъпната цена на устройството поставя Apple в удобната позиция да завземе по-голям дял от развиващите се пазари като Индия.

Грег Джозуияк обясни още, че макар по-голямата част от потребителите да предпочитат по-големи iPhone-и, през миналата година компанията е продала над 30 милиона 4-инчови телефона.

На събитието на Apple стана ясно още, че операционната ситема iOS 9 вече се ползва от 80% от активните iPhone-и. Най-новата операционна система iOS 9.3 пък е в процес на бета тестване, като функциите ѝ включват нощен режим, който намалява синята светлина късно през нощта, за да понижи напрежението в очите.

Apple представи и новия си таблет – 9,7-инчовия iPad Pro. Тежи по-малко от 450 грама и цели да привлече потребителите на Windows.

iPad Pro е по-ярък от iPad Air и от други таблети. Нова функция, наречена TrueTone display, измерва цветната температура на околната светлина и настройва цвета на екрана, така че да се съчетае с обикалящата среда.

Звукът при възпроизвеждане на музика е двойно по-мощен от този на iPad Air 2. Процесорът е A9x.

Към таблета може да бъде закупена и свързана клавиатура, както и писалка Apple pencil. Разполага и с много добра камера, с която можете да заснемете видео с 4K резолюция. Предната камера е 5 мегапиксела, а задната – 12 мегапиксела.

Версията с 32GB струва 599 долара. iPad Pro с памет от 128GB е на цена от 749 долара, а версията с 256GB памет – 899 долара. Поръчките започват на 24 март, а доставките – на 31 март.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук представи обновленията в часовника Apple Watch.

Той отбеляза, че той не е само най-продавания смарт часовник, но и номер едно по отношение на удовлетвореност от клиентите.

Кук обаче не спомена броя на носимите устройства, които компанията е продала.  Изследователската фирма Canalys е пресметнала, че американският технологичен гигант е доставил 12 милиона часовника през 2015 г. – доста по-малко от първоначалните оценки на Уолстрийт.

Около една трета от потребителите на Apple сменят своята каишка на Apple Watch, добави шефът на Apple. Днес той представи нови цветове, както и нова каишка, изработена от найлон.

Цената на Apple Watch е намалена от 349 долара на 299 долара. 

Тим Кук посочи, че компанията ще отпразнува 40-ия си рожден ден на 1 април. В момента се използват над един милиард устройства на Apple, уточни той.

iPhone SE 

източник: news.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати