27 Април 2024 г. Събота

Адвокатът на побойника: Той е тих, спокоен... ама има дело!

2016-03-16 10:08:47

От години след пътни инциденти се раздават шамари, но някой реши, че това е голяма новина, обяви адвокат Павел Чернев, защитник на Симеон Христов, един от участниците в боя на "Черни връх".

Чернев допълни обаче, че подобни случаи не са нормални. "Побоищата по пътищата са престъпления, излизането от колата след ПТП е хулиганство", поясни адвокатът.

"Това не е поредният случай с онези типове, които обикалят мотивирани да бият други хора", настоя адвокатът пред bTV.

По думите му инцидентът е предизвикал много сериозна травма на съпругата на Симеон Христов и това е провокирало последвалото насилие. Адвокатът обясни, че съпругата на Христов е с тежка травма на едната ръка, със счупвания на две места и й предстои операция.

"Симеон до този момент ми призна само, че е изпаднал в тежък афект от състоянието на жена си", каза Чернев.

Пострадалата Веселка Василева коментира от своя страна, че е видяла много хора, но не е видяла побой. Твърди обаче, че това не е "мутренска ситуация".

"Четох, че дошли подкрепления с джипове – дойде наш приятел, който ме съпроводи до болницата с линейката", поясни тя.

"Видях хора, които само ме снимаха, вместо да извикат линейка. Симеон ми даваше вода и питаше дали съм добре", каза Веселка. Тя отрече шофьорът, причинил катастрофата, да е разговарял с нея или с приятеля й.

Жената допълни, че възнамерява да съди човека, предизвикал катастрофата. "Искам да му кажа – да се беше извинил, вместо да се прави на жертва. Да се покаже, да се извини", каза още тя.

Според очевидец, обаче, приятелят на Василева е бил много агресивен и афектиран.

"Шофьорът на джипа беше доста агресивен, доста нападателен. Предполагам за това се уплашиха хората на булеварда", каза Божидара, която живее на булеварда и е пряк очевидец на случката.

По думите й след като трите автомобила се удрят, шофьорът предизвикал инцидента, слиза от автомобила си и тръгва към другите две коли. В този момент шофьорът на джипа го напада и започва да го удря.  Третият шофьор пък започнал да удря автомобила на първия мъж.

Адвокат Петър Чернев определи Симеон Христов като много тих, сериозен човек и негов приятел. На въпрос дали Христов е криминално проявен, бившият депутат от "Атака"Има едно дело от 2004 година, но беше признат за невинен, делото беше за средни телесни повреди".

"Да не го нарочват за някаква мутра бияч. Аз познавам този уличен бияч от много години, знам какъв човек е", категоричен бе Чернев.

Според него на видеоклиповете и снимките се разпознава едно лице като основен деец – огромен мъж с кожено яке и завидни умения по бойни изкуства. По думите му Симеон Христов също е "специалист по бойни изкуства", но не е огромен мъж с кожено яке.

"Нека свидетели, които са заснели и са видяли случая, да дадат свидетелски показания в Четвърто РПУ в София", призова той.

По думите на Чернев най-важното е да се изяснят всички версии, но подчерта, че това е битов инцидент, случил се на обикновен човек.

Чернев допълни, че състоянието на бития шофьор не е сериозно, оказало се, че се възстановил бързо. Той смята, че сбивания след пътни произшествия е имало и ще има и не може да си обясни "болния" медиен интерес към обикновения случай на сбиването в София.

"Така реагират мъжкарите, ако разберат, че жена им е осакатена", заяви още бившият депутат.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова също коментира случая и каза, че подобни ситуации трябва да се разглеждат професионално, за да се избегнат конфликти, в които хората сами започват да търсят справедливост.

"Тук най-адекватната реакция би била да се извика полиция", настоя тя.

"Този случай е добра илюстрация, че напрежението в личностните отношения е много високо. Не мисля, че има съзнателна умисъл за тези действия. Затова такава сложна ситуация наистина трябва да се остави на професионалистите"

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати