29 Март 2024 г. Петък

Волен Сидеров се признава за виновен по три споразумения

2016-03-10 11:30:46

За 14.03.2016 г. Софийски градски съд ще заседава по три споразумения, с които Волен Сидеров се признава за виновен.

Това съобщават като покана за отразяване от медиите от съда.

Това са трите случая, за които лидерът на „Атака” е подсъдим - за град Батак, станал на 17.05.2011, за НАТФИЗ, станал на 23.10.2015 г. и за случая до Народното събрание от 21.05.2013 г.

За случая в НАТФИЗ споразумение с прокуратурата е сключил и Десислав Чуколов, което предвижда наказание „пробация“ със същите мерки.

И трите споразумения са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

Първият случай касае традиционните тържества, посветени на Априлската епопея в град Батак на 17 май 2011 година, когато с изрична заповед кметът спря всякакви политически мероприятия по време на тържествените чествания и съответно бе отказано разрешение за митинг на партия „Атака”.

Около 13.00 часа по време на празничния концерт с участието на деца Волен Сидеров прекъсна концерта, нахлу на трибуната заедно със симпатизанти и членове на партията, разблъска децата и изтръгнал кабелите на озвучителна система.

Според прокуратурата народният представител Сидеров е извършилнепристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325, ал.2 във вр. с ал. 1 от НК.

Второто производство, за което главният прокурор иска отново имунитета на Волен Сидеров е случаят с нападението над журналист на телевизия „Скат”. Тогава Сидеров отправи обиди и заплахи по отношение на журналиста, хванал ръцете му и бутал микрофона му.

От този инцидент е и прословутата реплика „Извини се бе!”, а в бутаницата от агресията пострада и служител на реда.

Събраните доказателства сочат на хулиганство, извършено с особена дързост и нанасяне на телесна повреда на полицейски служител при и по повод изпълнение на службата му.

Третият случай е от 9 октомври 2015 г. пред магазин за алкохол и цигари на столичната ул. „Г. С. Раковски” №110. Тогава Сидеров и Чуколов направиха "проверка" за разпространение на наркотици. Според прокуратурата обаче те са извършили непристойни действия, които грубо са нарушили обществения ред.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати