Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юни 21
Начало arrow Политика arrow Разпускат комисията, разследваща намеса на Русия и Турция във вътрешните ни ...

Разпускат комисията, разследваща намеса на Русия и Турция във вътрешните ни работи

  Print E-mail
2016-02-29 07:49:49
източник: news.bg

Временната парламентарна комисия за разследване на твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България ще бъде заличена тази седмица, съобщи електронното издание на в. „Стандарт” с позоваване на високопоставени източници от ГЕРБ.

През последните два дни председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е възложил на шефа на въпросната временна комисия Валентин Радев да направи консултации със съответните институции, които трябва да вземат отношение по работата й. Цветанов е инициирал разговори за разформироването на комисията и с останалите политически партии в Народното събрание.

Председателят на парламента Цецка Цачева и шефът на комисията по външна политика Джема Грозданова също работят по казуса с прекратяването й.

"Може би не е необходимо да има такава специализирана комисия, която да бъде формирана в парламента", отбелязал специално Цветанов по време на двудневния форум на ГЕРБ в Сандански. Може би се подведохме малко повече по медийните публикации, които бяха с определени персонални насочености към партии, формации. Смятам, че би могло да се вземе разумно решение, защото в никакъв случай не трябва да застрашаваме двустранните отношения България-Турция, България-Русия".

Темата за съществуването на временната комисия за Русия и Турция бе засегната специално от премиера Бойко Борисов пред участниите в семинара на ГЕРБ в Сандански.

"Нищо добро няма да произлезе от комисията", отбеляза Борисов. И препоръча на Цветанов и депутатите от ГЕРБ да помислят по казуса.

Борисов обърна нарочно внимание на реакциите от страна на двете външни министерства - на Руската федерация и на Турция.

"Точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и дойде създаването на тази комисия", заяви Борисов. Той припомни, че Руската федерация направи "голям завой по темата с туризма". Руските туроператори се пренасочват в момента да работят у нас, като само за Бургас заявките им са с 67% повече от миналата година. Турция пък не реагира остро за загражденията по границата, които правим, за да се справим с мигрантската вълна.

Както вече стана ясно, София и Москва размениха остри изявления заради комисията. Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова определи създадената комисия като нелепа, а наименованието й - като абсурдно. От турското дипломатическо представителство у нас също определиха създаването й като "инициатива с политически мотиви".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?