Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Юли 3
Начало arrow Политика arrow Разпускат комисията, разследваща намеса на Русия и Турция във вътрешните ни ...

Разпускат комисията, разследваща намеса на Русия и Турция във вътрешните ни работи

  Print E-mail
2016-02-29 07:49:49
източник: news.bg

Временната парламентарна комисия за разследване на твърдения за намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България ще бъде заличена тази седмица, съобщи електронното издание на в. „Стандарт” с позоваване на високопоставени източници от ГЕРБ.

През последните два дни председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е възложил на шефа на въпросната временна комисия Валентин Радев да направи консултации със съответните институции, които трябва да вземат отношение по работата й. Цветанов е инициирал разговори за разформироването на комисията и с останалите политически партии в Народното събрание.

Председателят на парламента Цецка Цачева и шефът на комисията по външна политика Джема Грозданова също работят по казуса с прекратяването й.

"Може би не е необходимо да има такава специализирана комисия, която да бъде формирана в парламента", отбелязал специално Цветанов по време на двудневния форум на ГЕРБ в Сандански. Може би се подведохме малко повече по медийните публикации, които бяха с определени персонални насочености към партии, формации. Смятам, че би могло да се вземе разумно решение, защото в никакъв случай не трябва да застрашаваме двустранните отношения България-Турция, България-Русия".

Темата за съществуването на временната комисия за Русия и Турция бе засегната специално от премиера Бойко Борисов пред участниите в семинара на ГЕРБ в Сандански.

"Нищо добро няма да произлезе от комисията", отбеляза Борисов. И препоръча на Цветанов и депутатите от ГЕРБ да помислят по казуса.

Борисов обърна нарочно внимание на реакциите от страна на двете външни министерства - на Руската федерация и на Турция.

"Точно успях да балансирам отношенията и да вървим към подобрение с двете страни и дойде създаването на тази комисия", заяви Борисов. Той припомни, че Руската федерация направи "голям завой по темата с туризма". Руските туроператори се пренасочват в момента да работят у нас, като само за Бургас заявките им са с 67% повече от миналата година. Турция пък не реагира остро за загражденията по границата, които правим, за да се справим с мигрантската вълна.

Както вече стана ясно, София и Москва размениха остри изявления заради комисията. Говорителят на руското Външно министерство Мария Захарова определи създадената комисия като нелепа, а наименованието й - като абсурдно. От турското дипломатическо представителство у нас също определиха създаването й като "инициатива с политически мотиви".

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?