25 Април 2024 г. Четвъртък

Много документи по случая КТБ са унищожени от столичното следствие

2016-02-23 06:21:42

Голямо количество документи, част от които са свързани с казуса КТБ, са унищожени и изхвърлени от столичното следствие, предаде Би Ти Ви. 
Екип на телевизията е заснел два контейнера с такива документи, след като за тях е сигнализирал следователят Бойко Атанасов.

Според Атанасов унищожаването е започнало след неговите разкрития пред медиите за "зависимостите на прокуратурата от Делян Пеевски".

Сред документите има договори за продажба на дружествени дялове.

В кофите за боклук са открити и неподписани описи от досъдебни производства, като това по случая КТБ. Например, от том 205, според смачканите листове, следствието се е разделило с описа от разпитите на свидетели по аферата и договори на военния завод "Дунарит", който е собственост на Цветан Василев.

В серия от интервюта Бойко Атанасов твърди, че разкрива зависимостите в съдебната ни система.

"Виждам, че казаните, които са за отпадъци, са пълни. Очевидно не са скучали в почивните дни. Надявам се да са се справили с поставената задача, но не всичко може да се унищожи." – коментира следователят.

Според него, унищожаването е заповядано от група, която използва ръководството на прокуратурата за лична изгода.

Атанасов предполага, че целият наричан от него "първи сектор" е работил по делото КТБ. "Той е създаден незаконно", твърди Атанасов.

Според бившия шеф на столичното следствие Петър Петров обаче всичко е законно.

Атанасов разказва още, че решенията са нареждани едностранно, не само за делата срещу политици, но и срещу бизнесмени. "Натискът е не да се възстанови това, което е откраднато от държавата, било то ДДС, било то други щети, които са нанесени на държавния бюджет. Там започват да се сменят прокурори, започват едни такива игри. професионални затрупвания с други дела... но да не се работи по това, което е с голям икономически интерес.”

Във връзка с твърденията на следователя главният прокурор заяви, че заради унищожените документи ще се срещне с Бойко Атанасов и цялото столично следствие до края на седмицата.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати