26 Април 2024 г. Петък

Цветанов съди Станишев

2016-02-22 06:08:17

Цветан Цветанов ще съди Сергей Станишев за набеждаване.

Това обяви заместник-председателят на ГЕРБ и нов председател на вътрешната парламентарна комисия Цветан Цветанов в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

Причина за съдебния иск е обвинението на Станишев за поголовно подслушване на Цветанов като вътрешен министър. Сергей Станишев като лидер на БСП на пресконференция на „Позитано” 20 оповести анонимен сигнал за масово подслушване от Цветанов. Темата достигна дори и до Европейския парламент.

Припомняме, ексвътрешният министър излезе чист от съдебната си сага точно по това обвинение.

Днес Цветанов обясни, че чака да приключат всичките му дела, за да предприеме ответни действия. Истината трябва да излезе, категоричен бе той. Няма да търся реванш, обеща Цветанов. Целта на действията му билапревантивна, за да не се замърсява политическият живот в страната.

За момента Радан Кънев „отърва кожата” от това Цветанов да заведе делосрещу него.

Припомняме, Цветанов заплаши със съдебно дело лидера на ДСБ, който в коментар във „Фейсбук” го свърза с името на Делян Пеевски и спрените обществени поръчки. На този етап коментарът на Кънев в социалната мрежане бил достатъчен за съдебно дело.

За мен Радан Кънев като политик не съществува, категоричен бе Цветанов. Той настоя за чистота в политическото говорене. Трябва да има някакви морални граници в политиката, убеден е Цветанов.

За новия си пост във вътрешната комисия той бе категоричен, че с диалог ще се вземат решенията в сектор „Сигурност”, за да се спре с експериментите. Цветанов не е излизал от сектор „Сигурност”, така той отговори на въпроса дали се завръща в сферата. Цветанов обеща да си говори с Румен Петков и Михаил Миков като бивши силови министри, за да се намери най-доброто решение за сектор „Сигурност”.

На коментар на генерал Атанас Атанасов от ДСБ за влиянието на „сарайско-библиотекарската мафия”, Цветанов смята, че тя по-скоро е виртуална.

Заместник-председателят на ГЕРБ „клъвна” настоящия вътрешен министър Румяна Бъчварова, посочвайки, че очаква диалог с нея, защото досега никой не го питал за това, което се прави като реформа в сектор „Сигурност”.

Припомняме, Радан Кънев пръв намекна за разрив между Цветанов и Бъчварова. Министърката обеща да се възползва от експертизата на Цветанов.

Той обаче готви изслушване на политическото и професионалното ръководство на МВР, за да чуе как те са стигнали до идеята да се прави реформа в МВР в параметрите, които разбуниха служителите. Той иска конкретни отговори как ведомството ще се пребори с битовата престъпност, с наркотрафика и как ще работи по-ефективно.

В момента Цветан Цветанов не усещал влиянието на ДПС в сектор „Сигурност” и прокуратурата. Партията и Делян Пеевски имали влияние при управлението на кабинета”Орешарски” заради нечистите интереси на Сергей Станишев, по мнението му.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати