20 Април 2024 г. Събота

Борисов продължава спирането на обществени поръчки

2016-02-18 11:52:07

Прекратяването на още 3 обществени поръчки е поискал премиерът Бойко Борисов. Те са на стойност 170 млн. лева и са за общините Варна и Бургас, пише „24 часа” на интернет сайта си.

Припомняме, че в понеделник Борисов спря обществената поръчка за строителството на два лота на магистрала „Хемус”. Вчера пък правителството е спряло обществени поръчки за почти 600 млн. лева. Борисов разпореди да бъде спряна голямата обществена поръчка за личните документи на стойност 500 млн. лева. Прекратява се и обществена поръчка, обявена от Югозападното държавно горско предприятие на стойност 95 млн. лева.

Още вчера министърът на финансите Владислав Горанов обясни пред журналисти, че по отношение на Варна има няколко големи обществени поръчки, които трябва да бъдат организирани наново. Те били свързани с благоустройството на града и проект, свързан с курортен комплекс „Златни пясъци”.

Пред министрите по време на правителственото заседание Борисов е заявил, че не иска никакво съмнение, че нещо не е както трябва с обществените поръчки. 

„24 часа” пише още, че Борисов е разговарял с кметовете на Варна и Бургас – Иван Портних и Димитър Николов, да прекратят поръчките. Причината са съмнения за свързаност на избраните изпълнители.

Едната поръчка, която трябва да бъде прекратена, е за строителството и ремонта на улична мрежа във Варна. Втората поръчка е за реконструкцията на пречиствателната станция в Златни пясъци. Третата пък е за изграждането на закрит спортен комплекс в бургаския квартал „Славейков”.

Двамата кметове трябва да обяснят спирането на поръчките. Те трябва да обявят още кои са били избраните изпълнители и връзките им.

От община Бургас са потвърдили пред БНТ за прекратената поръчка. Строежът на комплекса е в много начален стадий. "Джи пи груп" и "Бургас спорт" са били изпълнители на поръчката.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати