20 Април 2024 г. Събота

Родителят-побойник от Плевен се укрива в психиатрия

2016-02-17 07:39:02

"След като бащата влетя, той ни каза, че ако кажем на родителите си, ще ни убие и нас, и тях. Дойде до мен, попитаме дали съм удрял детето му и преди да му кажа, че не съм, той ме удари с юмрук към лицето", обясни пред Нова телевизия Георги, едно от двете нападнати момчета.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Плевен Добринка Матеева заяви, че мъжът е бил осъждан за икономическо престъпление и вече е изтърпял наказанието си.

Но след инцидента от вчера Милен Антов е изчезнал и все още се издирва. Твърди се, че се е отправил към психиатрична клиника в Ловеч. 

Вчера Милен Антов нахлу в Музикалното училище в Плевен. Влязъл през аварийния вход, където охрана няма, нахлул в учебна стая и разбил стол в гърба на деветокласника Мартин и ударил през лицето неговия приятел Георги.

Родителите на пострадалите деца се опасяват, че мъжът може да избяга от наказателна отговорност.

"Няма да му е за първи път. Оказа се, че няколко пъти е ходил да се освидетелства в психодиспансер в Ловеч, за да се измъкне от правосъдието", обясни Антонио Димитров, баща на бития Георги.

По думите му, охраната на училището е реагирала тотално неадекватно – извела е мъжа от училището, без да съобщи за инцидента в полицията. Той се надява този път да не се размине на Антов, който по думите му има четири висящи дела и винаги се измъква с документ от психиатричната клиника в Ловеч.

"Надявам се правосъдието да си свърши работата и такива потенциално опасни хора да не застрашават децата ни", каза още бащата на Георги.

В стаята, където се разиграл инцидентът присъствала и учителка - Вяра Тодорова. Жената се опитала да се намеси, но е дребна и не успяла да помогне на децата, разказват учениците.

"Той взе стола и го счупи в гърба ми. Госпожата се опита да го спре, но той посегна на другото момче и му заби юмрук в лицето", разказа Мартин, който заедно с Георги даде показания в Първо РПУ.

Причината за агресията на бащата е, че синът му Цветан се оплакал от по-големите Мартин и Георги.

Охраната на училището дори не повикала полиция, въпреки че една ограда дели школото от Първо РПУ.

Това е първи подобен инцидент в училището по изкуства в Плевен. Директорът обяви, че ще вземе мерки за по-строга охрана на входовете на учебното заведение.

Срещу побойника Плевенската районна прокуратура вече образува бързо производство. Срещу него се води разследване за причиняване на леки телесни повреди по хулигански подбуди на две непълнолетни лица.

Училището в Плевен. Снимка: bTV 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати