19 Април 2024 г. Петък

Пицата Дянков става палачинка; Разцепеният Октопод остави Алексей без решение на съда

2010-09-17 04:30:01

 

Разходи.

„Стандарт":

Пицата Дянков става палачинка

Кабинетът развърза леко кесията за следващата година. Почти всички министерства ще харчат повече, предвижда проектът за бюджет 2011. В същото време като цяло разходите на държавата ще са по-малко. Така постната пица "Дянков" остава тънка, но леко подсладена - като палачинка, коментираха в парламента. Както сега и догодина с най-много пари ще разполагат полицията и армията. 
Те ще получат съответно 1 млрд. и 990 млн. лева. Най-голямо увеличение на разходите пък е заложено за бедните и безработните. 
Министерството на Тотю Младенов ще получи 951,2 млн. лева. Екипът на вицепремиера Симеон Дянков разчита да върже сметките със скок от 24% на приходите от бизнеса. Очакванията са хората да се престрашат да харчат, както и да внесат в хазната повече данъци.


Алексей Петров.

„Новинар":

Разцепеният Октопод остави Алексей без решение на съда

Като незаконосъобразно беше определено отделянето на материали по делото „Октопод" в друго дело. Разцепването на делото в две отделни не отговаря на посочените в НПК хипотези, е заключението на Софийския апелативен съд.
Съдът отказа да гледа мярката за неотклонение и бившата барета Алексей Петров и така той остана зад решетките. Върховната касационна прокуратура ще направи проверка на постановлението, с което делото „Октопод" е разделено на две, каза говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова.
Преди седмица стана ясно, че прокуратурата е преквалифицирала обвинението на Петров. Заради факта, че обвиненията са извадени от голямото дело „Октопод", което е известно под - №2 от 2010 г., и е образувано ново производство се оказа, че адвокатите са били поставени в ситуация да искат отмяната на несъществуващ арест още преди седмица от СГС.


Закони.

„Дума":

Мнозинството прие взривоопасен закон


С 11 гласа "за" и 7 "против" бе приет на първо четене проектът за промени в Кодекса за социално осигуряване от ресорната парламентарна комисия вчера.
Законопроектът е срещу интересите на работещите български граждани, бе общата позиция на депутите от левицата в комисията. Социалистите категорично заявиха, че няма да подкрепят пенсионна реформа, която отнема или ограничава права на българските граждани. "Правителството аргументира увеличаването на осигурителния стаж с очаквано увеличение на приходите в НСИ с около 80 млн. лв. годишно. В резултат на намаляването на размера на осигуровките обаче се губят неколкократно повече пари. За каква компенсация и стабилизация става дума", коментира левият депутат Янаки Стоилов. Той изтъкна, че българите се пенсионират при средните за Европа условия като продължителност на трудовия стаж, но при значително по-ниска средна продължителност на живота.


Глоба.

„Труд":

Глобиха Доган с 500 лева

Ахмед Доган Лидерът на ДПС Ахмед Доган "олекна" с 500 лева. Данъчните оскубаха перце от Сокола, защото закъснял да се регистрира по Закона за ДДС.
През 2008 г. Доган получил 366 590 лева хонорари, но изтървал с два месеца срока за регистрация. За това са съставени акт за нарушение и наказателно постановление, съобщи данъчен №1 Красимир Стефанов пред парламентарната комисия "Антикорупция".
Актът на данъчните е поредният удар по Ахмед Доган. Преди дни стана ясно, че той е глобен общо 27 314 лева за отсъствия от заседанията на настоящия парламент.
"Констатирано е закъснение в декларацията на Ахмед Доган. И затова НАП е съставила акт за нарушение и наказателно постановление", заяви Красимир Стефанов. Стефанов не съобщи с колко е глобен Сокола, но каза, че закъснението му е малко.

 

Проблеми.

„24 Часа":

"М-Тел" забавя сметки, сменя софтуер

Cтотици хиляди абонати на "М-Тел" не могат да си платят телефоните, тъй като операторът сменя софтуер и въвежда нова клиентска платформа. Поради това клиенти на компанията получават съобщения с извинение, че месечната им фактура не е готова. Но телефонът им нямало да бъде изключван.
Друг проблем е появата на съобщения, че клиент е изчерпал месечния си лимит, въпреки че все още не го е достигнал. Читатели пък се обадиха в редакцията, че са имали проблеми с SMS паркирането в София. След като изпратили съобщение, за да си платят престоя, получили отговор, че нямат достатъчно лимит, за да ползват услугата.

 

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати