26 Април 2024 г. Петък

Над 2500 българи са издържали теста на МЕНСА, сред тях няма настоящи депутати

2016-01-30 05:09:30

Kад 2500 души у нас са издържали теста на МЕНСА, а членовете на дружеството са над 2000, заяви пред БНР председателят на УС на МЕНСА-България Христо Радков.
Вече повече от тодина в София се правят по две оценявания месечно, в Пловдив също, но отскоро. Във Варна има по един тест на всеки 3 месеца. Резултатите се признават в цял свят.

Преди години е имало депутати, които са били членове на МЕНСА, но в този парламент официално няма такива, сподели Радков. 
На поканата към бъдещите депутати да положат теста безплатно не се е отзовал нито един човек от парламентарно представените партии.

МЕНСА е най-голямото, най-старото дружество на хора с висок коефициент на интелигентност в света.

Тестът е променен и вече максималният резултат, който може да се постигне е 156+. Това прави постижението на българката Даниела Симидчиева недостижимо.

„Резултатът ми от теста на МЕНСА няма как да бъде подобрен, защото преди няколко години тестът беше сменен и сега скалата е съвсем различна. В момента максималният резултат, който може да се постигне е 156+.” – коментира Даниела Симидчиева, призната за най-умната жена в света именно чрез теста на МЕНСА.

Тя сподели, че е попаднала на теста случайно, но той е подобрил значително самочувствието ѝ, както и това на децата ѝ. Две от тях вече също са членове на организацията.

Всеки има право да се яви два пъти на теста. Като минимум трябва да измине една пълна календарна година между първото и второто явяване. Но във всички случаи, никаква подготовка не може да ви помогне да дадете по-добър резултат. Тестът е построен така, че моментното състояние е единственото, което може да ви помогне за малко по-добър резултат, примерно – да се наспите по-добре.

източник: news.bg

Последни новини от категория Наука и образование


Новини
Между 13-15 ученици ще са в клас, ако пандемията от коронавирус не затихне. Паралелките ще се разделят наполовина - едната група ще учи седмица дистанционно, после се сменят, каза в ...
Новини
Въведеното извънредно положение в страната затвори училищата поне до 29 март, а от днес за първи път стартира изцяло дистанционно обучение. Министърът на образованието Красимир Вълчев бе категоричен ...
Новини
МОН стартира електронна система на обучение още от понеделник.Това стана ясно по време на брифинг, на който Министерство на образованието и науката представи своя план как ще протичат у ...
Новини
Премиерът Бойко Борисов не вижда смисъл в дългите грипни ваканции, особено що се отнася до училищата. Той предлага грипната ваканция да не се удължава след сряд ...
Новини
Отлагат се организирани събития и училищни пътувания, съобщиха от Министерството на образованието.Като превантивна мярка от днес, 8 март и включително и след края на грипната ваканция се отла ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати