29 Март 2024 г. Петък

Стига вече! Не срам, а позор, изригна Ренета Инджова

2016-01-29 08:56:05

Стига вече! Има дневен ред, който ние заменяме с фарсове. Моля ви, светът ни гледа.

Репликите принадлежат на бившия министър-председател на БългарияРенета Инджова.

За втори път в рамките на два месеца високопоставена личност от обществения и политическия живот на страната изрича призив „Стига вече!”. И както предшественика си Лозан Панов, на практика в думите на Ренета Инджова няма молба, а по-скоро укор и възмущение.

Тя оприличи българския политически живот на „Ганкиното кафене”* и дори още по-зле – на „бръснарница”.

„Вижте главния прокурор – той се държи като в Ганкиното кафене, говори за Христо Иванов или Радан Кънев и заявява, че отговаря само лично за себе си”, възмутено и с ирония коментира Ренета Инджова. По думите й именно главният прокурор е входът към съдебната система, която трябва да възсъздаде справедливост, но главният прокурор от години отказва да си направи независим одит на функционалния профил, а и изобщо не говори за това, което се отнася до него именно като главен прокурор.

Инджова е възмутена и от това, че както ВСС, така и изобщо властите в България са отказали да коментират мониторинговия доклад на ЕК.

На въпрос дали и това ще се окаже един „заметен” доклад, бившият министър-председател заяви, че той вече е покрит, потопен в общественото съзнание и информационното поле.

Тя предупреди обаче, че начинът, по който е написан докладът, говори за това, че ЕК има намерение да ни остави на самотек. Освен това наближава и времето за официалното прекратяване на европейското финансиране. 
"И какво правим тогава, при положение, че освен еврофонодовете в България друг инвеститор няма", попита Ренета Инджова.

Да отпадне мониторинга на ЕК –да се държат все едно нещата не се отнасят до тях”. 
„А всъщност тайната им (на властите, бел.ред.) мечта е да ни оставят намира.Ние искаме да си живеем в рахатлък, по нашенски, никой да не ни закача”, допълни тя.

Възмущението и огорчението на Ренета Инджова стигнаха до заключението, че „ние, като нация, сякаш се унищожаваме сами”. „Не срам, а позор!”.

Ренета Инджова отказа да говори като ПР на Меглена Кунева при въпрос за евентуалната й номинация за образователен министър.
„Нека видят като пример съдбата на първия премиер-жена в България и сами да направят своят избор”, каза Инджова.

Тя допълни отново с типичната си ирония, че в момента най-подходяща за политическа кариера е съпругата на магистрата Ясен Тодоров, тъй като по подобие на Хилъри Клинтън моралният момент и съчувствието на хората заради похожденията на мъжа й, могат да я изстрелят към върха.

*Ганкиното кафене - селската кръчма в романа "Под игото" на Иван Вазов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати