20 Април 2024 г. Събота

Ученици разказват: Получихме шамар и тупаник в лицето!

2016-01-22 09:03:10

В четвъртък баща на ученик, заедно със свои близки, нахлу в столичното 17 СОУ "Дамян Груев", за да се саморазправя с ученици, които тормозели сина му. Шамарите отнесе момиче от XI клас.

Съученици на момичето споделиха, че са в шок и разказаха за случката.

"С мой съученик закъснявахме за час и пред кабинета по биология видяхме четирима възрастни и въпросния десетокласник (за когото се твърди, че е тормозен, бел.ред.), които крещяха и бутаха учителка и наши съученички", разказа пред bTV Моника.

Скандалът се заформил, защото групата търсела определен ученик, който в този ден отсъствал.

"Затова са започнали с момичетата – намерили са познато лице и една от жените е започнала да дърпа ученичката с репликата: "Ела да видиш какво ще ти се случи", разказа още момичето.

По думите й няколко момичета от класа опитали да защитят нападнатата си съученичка, но и те получили съответно шамар, "тупаник в лицето" и душене. Последвало меле пред дъската, а учителката по биология се опитвала да ги разтърве, пристигнала и директорката.

"Беше ужасен шок. Нямате представа какво е да го видиш с очите си", раказа Моника.

Момчета от училището допълниха, че веднага уведомили охранителя, но той им отговорил, че няма как да остави поста си и да отиде да ги разтървава.

Директорката Тодорина Атанасова сподели, че ученикът, заради когото е станала разправията, влязъл в училището, а след него влязла и групата възрастни. Охранителят им извикал да спрат, но те се затичали нагоре.

"Това поведение е недопустимо, възрастни хора сме. Има правилник – за да влезе външен, той трябва да се представи на охраната", каза Алексиева.

Момчета от класа на пострадалите заявяват категорично, че не са имали пререкания с момчето, заради което се разразил екшъна. "Не сме имали никакъв конфликт с него. Не го познавахме", добавят те.

Според директора на училището издирваният ученик бил кротко и добро дете и досега проблем с него не е имало. Съучениците му обаче са на друго мнение.

По случая от вчера се води следствие. В училището ще има нова засилена охрана. Нападателите са задържани. Очаква се днес ученици да отидат в полицията, за да ги разпознаят.

Снимка: Нова тв 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати