Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Дек 2
Начало arrow Политика arrow Под ключ Местан и Радан Кънев си поговориха за зимните политически ветрове

Под ключ Местан и Радан Кънев си поговориха за зимните политически ветрове

  Print E-mail
2016-01-15 09:46:52
източник: news.bg

Лютви Местан и Радан Кънев се заключиха в една от парламентарните стаи на Реформаторския блок, за да си поговорят за политическата зима.
"Съвършенно нормално е с господин Кънев да говорим не само през лятото, но и през зимата", зачуди се на интереса вече независимият народен представител Местан след края на неочакваните разговори.

 

"Говорихме за политическата зима. За ветровете, които веят през тази политическа зима и променят някои политически реалности. И нищо повече", "изчерпателно" обясни Местан.

Той е успял да уведоми Кънев как ще се позиционира групата независими народни представители около Местан. "Много ясна опозиция на това управление, чиито формат става все по-неясен", припомни позицията на екипа си.

Лютви Местан и хората му обаче категорично няма да участват в замисления десен проект на Радан Кънев. Именно и заради това на днешните си разговори Местан и Кънев не са договаряли общи действия.

"Ние се определихме като либерали и в България смятам, че има много ясна категорична необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната. Ние ще бъдем отворени за диалог с целия политически спектър по национално значими теми", посочи още екслидерът на ДПС.

"Не" на внушенията за съучастие на независимите народни представители около мен в десен политически проект", призова Лютви Местан.

Не се забави и коментарът на ДПС за срещата между Местан и Радан.

"Много интересен е фактът защо са се заключили", се поинтересува зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Станислав Анастасов.

Той напомни, че и Местан, и Радан се определят като твърда опозиция. "Може би в тази област имат някакъв взаимен интерес", предположи ДПС депутатът.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?