25 Април 2024 г. Четвъртък

БСП готвят атаки срещу министри от всички управляващи партии

2016-01-12 13:46:49

Здравеопазване, демография, вътрешна сигурност. Това са трите потенциални мишени на столетницата за вот на недоверие. Това означава, чеБСП ще атакува министри от три формации - от ДСБ, АБВ и ГЕРБ.

За нас е изключително важно дефинирането на границата управляващи и опозиция, обяви на брифинг в централата на партията лидерът Михаил Миков преди старта на новия политически сезон.

Още тази седмица започват разговорите с неуправляващите партии в Народното събрание за вот на недоверие.

Социалистите са притеснени от несправянето с престъпността на управляващите. Очевидно служителите на МВР са силно демотивирани, коментира Михаил Миков, който бе вътрешен министър в кабината на Тройната коалиция.

Ние не подкрепяме бизнес организации, така Миков коментира исканата от КРИБ оставка на силовия министър Румяна Бъчварова.

Той обаче призна, че има основания вотът да е и за сектор „Сигурност”Убийствата от последните дни опровергавали думите на премиера Бойко Борисов за стабилността в държавата, смятат от Позитано 20.

По повод призива на президента на ПЕС Сергей Станишев за разговори с левите партии за обща президентска кандидатура, Миков подчерта, че не са спирали разговорите. Разговорите за президентските избори не трябва да замъгляват основните проблеми в страната, призова обаче социалистът.

След Конгреса ще се говори за кандидатурата, стана ясно от думите му. За нас важното е политиката, категоричен бе Михаил Миков. На президентските избори ще им дойде времето, убеден е червеният водач. Ще се водят разговори с всички формации. Важно било какъв президент иска страната.БСП нямало да участва в избора на „някакъв такъв президент”, като сегашния, както подчерта лидерът на червените.

Внимателно следим увеличаването на данъците в общинските съвети, алармира още соцлидерът. БСП ще иска информация в кои общини се формира дефицит, за да не се стигне до там, че кабинетът да подкрепя едни общини, а други не. Социалистите скочиха и срещу данък „вредни храни”.

Приоритет за левицата остава и демографската тематика.

Продължава бежанската вълна. Това притеснение изрази лидерът на БСП Михаил Миков. Левицата иска кабинетът да даде отговор на обществото какво се случва с Шенген. Червените са притеснени от въвеждането на граничен контрол в някои държави.

Темата за охраната на Лютви Местан не била на дневен ред на обществото, изтъкват още от левицата.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати