25 Април 2024 г. Четвъртък

Не могат да ме сломят с бой, обяви Местан

2016-01-07 10:26:47

"Мога да нося и на бой, без да бъда сломен, защото за 12 дена системата от медийни бухалки стовари върху гърба ми 12 хиляди тупалки".

Това заяви вече бившият лидер на ДПС Лютви Местан на първата си пресконференция, след като бе изгонен от председателското място на партията и от всички останали позиции в нея. Местан бе придружен от съпругата си Ширин Местан. И друга дама дойде заедно с него, а именно бившата спортна министърка и вече независим депутат Мариана Георгиева. Местан се изправи пред медиите в компанията на вече бившите Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али.

Някъде преди Коледа стъпих на руска мина. И всички знаете резултата

"Беше ми домъчняло за вас защото оказва се освен да говоря мога и да мълча", се обърна към медиите Местан. Той избори епитетите и обвиненията, които е чул и прочел за себе си през всичките тези дни: собственик на електроцентрали, верига ресторанти, на ферма, предател, изменник, шпионин, женкар, мошеник, предател на национални интереси, ислямист.

Според Местан срещу него е била проведена война, но заради водената от него политика като председател на ДПС, която е била опит да спаси ДПС от образа му на проруска олигархична партия и да го разположи стабилно в полето на евролиберални ценности.

Не приемам нито начина, нито мотивите, с които бях отстранен и политически екзекутиран ритуално", обяви Местан по адрес на решението на ДПС. Той се върна назад в случващото се и разказа, че не е бил допуснат до заседанието на ЦС на партията в Сараите.

"Попитах тогавашния зам.-председател Рушен Риза дали ще имам достъп и той ми каза, че няма да имам достъп и ако нещо се промени, ще ми бъде съобщено до 9 часа на другия ден (24 декември). Нямаше обаждане. Беше ясно, че нямам достъп още при определяне на мястото на екзекуцията", разкри още Местан.

Припомняме, в навечерието на светлите коледни празници спешно свиканият от почетния председател на ДПС Ахмед Доган Централен съвет на партията взе единодушно решението да "изтрита" Местан дори и като член на ДПС. За причина бе посочена прочетената от Местан декларация от парламентарната трибуна в подкрепа на Турция във връзка със сваления руски военен самолет именно от южната ни съседка.

От т.нар "Боянски сараи" на Доган се чу и заплахата, че съдбата на Местан ще последва всеки, който застане срещу националните интереси на България. От това решение насам Местан не се изправи пред медиите до днес. Направи го няколко часа преди решението на своите вече бивши съпартийци и от Кърджали обяви заседанието на ЦС за незаконно, призна, че е очаквал да "му вземат главата" и напомни, дори осъденият на смърт има право на последна дума. После призна, че е потърсил защита в турското посолство с обяснението, че е трябвало да се погрижи за сигурността си. Какво ще е политическото бъдеще на Местан и ще има ли ново ДПС предстои да разберем в следващите минути.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати