16 Април 2024 г. Вторник

"Левски" излиза със самочувствие срещу "Гент" в Лига Европа

2010-09-16 18:22:22
Добрите игри във вътрешния шампионат и постигнатата цел за участие в груповата фаза на Лига Европа заредиха със самочувствие щаба на "Левски". Сините го демонстрираха преди двубоя с "Гент" и обявиха победата като единствена цел от мача с белгийците.

Статистиката обаче сочи, че това няма да е никак лесна задача. Българският отбор все още няма успех в двубой със съперник от тази страна, като в шестте мача има само две равенства.

"Имаше някаква подобна прокоба и преди мача ни с шведите. Български отбори не бяха елиминирали шведски 20 години, а видяхте, че ние за един месец отстранихме два. Така че не се притесняваме от традицията, но и не подценяваме съперника. Очакваме труден мач и дано зарадваме публиката", заяви халфът на сините Христо Йовов.

Все още не е ясно дали той ще може да играе с "Гент". Ветеранът все още не е възстановен от контузията си в бедрото, но може да се наложи да излезе срещу белгийците. Ако това се случи, Йовов ще замести Владимир Гаджев, който е с травма в прасеца от мача с "Миньор".

"Който и да замести Владо, трябва да използва шанса си. Знам кого ще пусна на негово място, но изчакайте началото на мача, за да разберете името му. Всеки в "Левски" ще получи възможност за изява и вече от него си зависи дали ще я оползотвори", заяви наставникът на сините Ясен Петров.

Те са фаворит на букмейкърите за победител в този мач. Sportingbet дава коефициент 2 за техен успех, докато за белгийците е 3.4. Равенството се оценява с 3.25.

Именно равенството е резултатът, за който пристига "Гент" в България. "Дошли сме тук, за да не загубим. Разбира се, ако ни се удаде шанс да спечелим, ще го използваме, но няма да сме недоволни и от едната точка. "Левски" е по-силен отбор от "Фейенорд", който отстранихме последно", заяви наставникът на белгийците Франки Дюри.

Той ще може да използва всичките си налични футболисти. Добрите новини за него са, че капитанът Бернд Тайс и словенският защитник Марко Шулер се възстановиха от травмите си и ще могат да се появят на "Георги Аспарухов", който ще е пълен до краен предел.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати