28 Март 2024 г. Четвъртък

Как да приема ДСБ за опозиция, в неделя с Радан бяхме приятели, чуди се Борисов

2015-12-14 10:26:46

Два дни след излизането на Петър Москов от ръководството на вече опозиционното ДСБ и коментара на Радан Кънев, че той вече е министър на Бойко Борисовздравният министър демонстрира единство с премиера.

Двамата спазиха новата си традиция рамо до рамо да откриват обновени клиники и отделения и почетоха новата неврохирургия в "Пирогов".

Убеден съм, че вотът на недоверие на БСП няма да мине, в здравеопазването направихме много неща, защити Москов от намеренията на опозицията Борисов.

Припомняме, вчера от БСП обявиха, че след Нова година готвят вот на недоверие срещу кабинета, което щяло да бъде тест за опозиционността на ДСБ.

Вотът е основателен, иронизира Борисов, напомняйки за прогнозно малкия дефицит на НЗОК и ремонтираните болнични отделения. Реформата в сектора върви и подкрепата на Борисов за нея остава, увери самият премиер.

 

За Москов пък хубавите неща в здравеопазването се случват, защото РБ, ГЕРБ и други партии са сключили споразумение и са влезли във властта. Той се похвали, че след броени дни у нас ще се проведе първата радиохирургична интервенция.

Борисов не иска да говори за правосъден министър докато не чуе мнението на РБ. Запитан дали има бунт на съдиите, премиерът обяви, че при демокрация всеки може да прави каквото иска. Той обаче не приемал политически лица, облечени с тоги, да казват, че са съдии.

Не можеш да се кандидатираш за президент или вицепрезидент и после да си независим, отсече Борисов. За него направеното в съдебната реформа не е единственото, има още работа. Той е убеден, че ще се намери консенсусна фигура на нов министър на правосъдието.

До този момент няма тъмносини оставки - нито в областите, нито от шефа на КЕВР (Иван Иванов е номинация на реформаторите, б.р.), стана ясно от думите на Борисов.

Той не иска ДСБ да се пресира заради решението им да опозиционерстват. Може така да са преценили за момента, аз съм убеден в техния разум. По-емоционални са, може би, всеки иска всичко да му де случи веднага - то и аз искам, поразсъждава Борисов и даде личен пример с мечтите си по бързо завършена магистрала "Хемус".

Как да ги възприемам като опозиция, като в неделя с Радан бяхме приятели, недоумява премиерът по адрес на тъмносините. До вчера сме били първа дружба, не тая нищо лошо към тях, увери Борисов.

Той не вярва, че ДСБ са от онези, които го мразели и искали да го унищожат. Те искали да докажат, че на всяка цена трябва да се случат надграждания в съдебния сектор и това им се получило. За Борисов с толерантност и разум всичко може да стане.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати