Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Юли 7
Начало arrow Политика arrow За избори 2 в 1 догодина, намекна Борисов

За избори 2 в 1 догодина, намекна Борисов

  Print E-mail
2015-12-12 19:40:44
източник: news.bg

В момента е безумие да се правят предсрочни избори, което ще доведе до катаклизъм в страната, каза премиерът Бойко Борисов в ефира на Дарик радио.

Ще изчакаме президентските и може да идем на избори 2 в 1“, допусна той.

Премиерът смята, че ако РБ излязат от управлението, те са длъжни да кажат на избирате, че ще се борят да управляват България с другите партии. "НоГЕРБ няма да са с тях, ако си тръгнат", категоричен бе премиерът.

Според Борисов, решението на Радан Кънев да мине в опозиция е най-добрата защита на реформатора. Това е израз на желанието му да бъде фактор в политиката. Борисов допълни, че се надява реформаторите да размислят и да разберат, че могат да причинят тежък катаклизъм в държавата, ако напуснат управлението.

„За разлика от г-н Кънев съм запазил най-добри, най-хубави чувства за времето, в което сме работили заедно“, подчерта министър-председателят и допълни, че не е лесно да си „над обидата“.

Ако някой си мисли, че по някакъв начин ще ме привържат с ДПС или БСП, много се лъже“, тросна се Борисов и допълни, че ще изчака да види какво ще кажат.

 

Не коментирам съдебната система, има странности, които не ги разбирам“Знаете каква сграда се прави до малкото НДК- за десетки милиони“. По думите му там (в сградата на т.нар. военно НДК, което бе прехвърлено на съда - б.р.) всички съдии и прокурори ще имат прекрасни работни места.

Не може да си партия по-малка от опозиционните и да кажеш, че само това, което ти кажеш, което ти предложиш, да е гарант, че ще се случи“, коментира Борисов. Според него, ако реформата беше на ГЕРБ и правителството, тя щеше да мине без никой да се замисли по тази тема.

"Но като кажеш, че трябва да се приеме това, което смята Христо Иванов, това вече няма да е реформа", смята министър-председателят. Той напомни, че народът определя какъв и колко тежък глас ГЕРБ да имат в парламента.

"До този момент по никакъв начин нито министрите в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт". Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Дарик радио.

На въпрос, ако Реформаторският блок напусне коалицията, дали ще се стигне до нова коалиция или до предсрочни избори, Борисов уточни, че до момента не е получавал никаква официална информация. „Да ги оставим сами да вземат решение, ако ще взимат, и тогава да коментираме“, допълни министър-председателят.

Новият министър на правосъдието по всяка вероятност ще стане ясен във вторник, каза той. "След като минат срещите и събранията в РБ, се надявам вторник да се съберем и да определим новия министър", заяви Борисов. Премиерът подчерта, че той има последната дума, но кандидатурата трябва да бъде отправена от ГЕРБ и РБ, а би било добре подкрепящите ги партии - Патриотичният фронт и АБВ, също да я одобряват.

„Стабилност“ е думата на 2015 г. според премиера Борисов. „Винаги съм я повтарял, защото в такъв раздробен парламент и тежка конфронтация между политическите партии, с обща воля успяхме да постигнем тази стабилност“, аргументира се той.

Борисов обвини подалия оставка министър на правосъдието Христо Иванов в двуличие. Поводът е изявлението на Иванов, който преди два дни заяви, че Борисов му казал, че конституционните промени ще се правят, само след като са съгласувани с главния прокурор.

"Христо Иванов има две лица", отсече премиерът. Когато си подал оставката и отишъл при Борисов, двамата се „прегърнали“ и „целунали“, каза министър-председателят. "Говорихме си само хубави неща - колко много сме успели, за това, че има публично избран председател на ВКС, на СГС, за разделянето на ВСС, коментира Борисов. В същото време той излиза и казва нещо, което изобщо не е така", възмути се Борисов.

Той обясни, че на срещите за съдебната реформа е присъствал не само Цацаров, но и шефът на ВКС Лозан Панов, председателят на ВАС Георги Колев и всички заинтересовани страни.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?