29 Март 2024 г. Петък

Майка от Пловдив била и наказала дъщеря си като в Средновековието

2015-12-12 15:12:27
Прокуратурата вПловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишна жена за причиняване на телесна повреда на малолетно лице, съобщиха от обвинението.

Жената е майка на пет деца и живеела на съпружески начала с мъж, който бил биологичен баща на три от тях. Останалите две деца - 8-годишно момиченце и сестричката му били от друг баща.

През ноември 2014-а майката, петте деца и мъжът били в жилището, което обитавали в Пловдив, като жената забранила на 8-годишното дете да пипа телевизора, но неволно детето го докоснало.

Майката се ядосала, започнала да нанася удари с пръчка в лицето и краката на момичето. След това наредила на детето да застане на колене, под които били поставени черупки от орехи и да вдигне ръце нагоре.

Детето изпитвало силни болки, но майката не отменила наказанието и легнала да спи. Детето престояло в тази поза няколко часа.

По-късно мъжът, с който майката на детето живеела, се събудил, видял разплаканото от болка момиченце, и решил да отмени на своя воля наказанието на майката и го изпратил да спи.

Дни по-късно детето отишло на училище и разказало на своя съученичка за случилото се. Така първокласничката била извикана от класната си ръководителка, а училищната сестра я прегледала. Установила, че детето има много наранявания по крайниците и синини. С помощ от социалните служби детето било настанено в Кризисен център за защита на деца.

По делото била назначена съдебно-медицинска експертиза, която установила, че 8-годишното дете е с множество рани на главата, има охлузвания по лицето, кръвонасядания по крайниците. Майката обаче не се признала за виновна. От съда са привикали седем свидетели по делото.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати