23 Април 2024 г. Вторник

Борисов към РБ: Тръгнете ли си, връщане няма!

2015-12-12 15:04:33
Премиерът Бойко Борисов предупреди Реформаторския блок, че ако сега излязат от управлението, ГЕРБ повече няма да води разговори с тях и ще ги посочи с пръст като виновници за хаоса в държавата.

По думите му най-важен приоритет е запазването на стабилността в държавата.

"Катаклизмът и ужасът, който ще бъде в България, ако се срути правителството – не им го пожелавам на хората. Тези, които ще го предизвикат – те ще носят огромен дълг пред българския народ", коментира пред Дарик Борисов.

По отношение на сценария с предсрочните избори, премиерът коментира двата възможни сценария за страната.

"Пожелавам им го г-н Кънев с неговата партия, става първа политическа сила на предсрочните избори, с кой ще направи правителство. Ако излязат по този начин – аз им давам дума, че ГЕРБ повече няма до го пусна в управление с тях. 

Приемаме, че те излязат от управлението. От тук нататък – те са длъжни на техните избиратели – длъжни са да кажат, ние ще се борим, за да управляваме България. Ще управляваме с ДПС, БСП, Патриоти, ГЕРБ. Аз им казвам, че ГЕРБ повече няма да го пусна, ако те си тръгнат по този начин и продължат да градят политика на гърба на ГЕРБ с подмятания, че ние си играем с ДПС", заяви Борисов.

Той посочи, че ДПС на няколко пъти са подкрепяли правителството във връзка с евроатлантически проекти и даде пример с договора за ремонта на военните ни самолети.

"Два са вариантите – тръгваме на предсрочни избори веднага – дотогава отново е служебно правителство, сиреч безвремие и всичко спира. Март месец има парламентарни избори – подреждат ни по някакъв начин хората, но вече ГЕРБ и реформаторите няма да имат срещи. Те няма да участват повече в общо правителство", категоричен бе премиерът.

При вариант за избори две в едно –Аз не изключвам БСП, но не мога да говоря от тяхно име. Държавата ще влезе в тежък хаос, защото БСП могат да кажат, ние пък не искаме с ГЕРБ и ще започнат едни въртележки и те ще си дойдат и президентските избори".

Министър-председателят Бойко Борисов каза още, че е дал дума на реформаторите, че правителството ще изкара целия си мандат и няма да прави никакви преформатирания на правителството с други политически партии.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати