25 Април 2024 г. Четвъртък

Таен свидетел натопи здраво групата на Баретата

2015-12-08 19:08:07

С разпит на тайни свидетели протече днешното заседание по делото за наркоразпространение срещу Златомир Иванов-Баретата и компания.

В края на 2011 г. охранителната фирма, свързана с Баретата, започнала "ударно" да сключва договори за охрана в хитовите заведения в София и по Черноморието.

Това разказал тайният свидетел пред спецмагистратите. По думите му в края на 2011-та бившият командос провел среща в дома си с несебърския бос Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите. Оттам тръгва идеята за ударното завземане на дискотеки, посредством сключване на договори с охранителната фирма. Уговорката била във въпросните заведения да бъдат допускани само дилъри на Златко Баретата.

Подсъдимите и защитата им обаче изпаднаха в недоумение от твърденията на свидетеля, тъй като в периода, в който твърди, че е осъществена срещата,Митьо Очите е излежавал още присъда в затвора в Белене.

Тайният свидетел е споделил още, че Баретата забранил на дилърите си да продават хероин, воден от мотива, че именно това е била причината за предишното му задържане.

През юни 2012 г. Ивайло Борисов Ториното, Петър Цветанов-Малкия принц и Стефан Грозданов отишли в Слънчев бряг. Според показанията на анонимния свидетел дилърската дейност се осъществявала основно от Малкия принц, а Ториното го играел шеф и само прибирал парите.

След приключването на сезона, през септември те се завърнали в София и според свидетеля, започнали да продават наркотици в столични заведения, които фирмата охранява.

Свидетелят не познавал Златко Гочев (Златко Малкия), но знаел, че е приближен до Златко Баретата.

Припомняме, на петима от членовете на групата - Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов, са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група (ОПГ).

Други четирима - Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев, освен за участие в престъпната група, са се сдобили и с обвинения за притежание и разпространение на наркотици. Добрев е обвинен и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати